LOŠ REZULTAT U BAKUU POKVARIO MODRIĆEVO POSTIGNUĆE: / Kapetan Hrvatske nadmašio Niku Kovača na 34. rođendan

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva i tri europska prvenstva, a najveći uspjeh doživio je prošlog ljeta kada je predvodio Vatrene do svjetskog srebra

9.9.2019.
20:20
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u ponedjeljak je proslavio 34. rođendan. Nažalost, premda je postigao pogodak protiv Azerbajdžana, neće ga pamtiti po dobrome nakon što je susret završio 1:1.

Image
VATRENI SU PROPUSTILI VELIKU PRILIKU, NO NAJGORE TEK SLIJEDI: /

Evo kakav ih gust raspored čeka do kraja kvalifikacija

Image
VATRENI SU PROPUSTILI VELIKU PRILIKU, NO NAJGORE TEK SLIJEDI: /

Evo kakav ih gust raspored čeka do kraja kvalifikacija

Pogotkom u Bakuu Luka Modrić je prestigao nekadašnjeg kapetana, ali i izbornika Vatrenih Niku Kovača na vječnoj ljestvici strijelaca. Modriću je ovo bio 15. pogodak za reprezentaciju čime se izjednačio s Nikolom Kalinićem, Goranom Vlaovićem i Ivanom Rakitićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred njih su na ljestvici Niko Kranjčar sa 16 golova, Darijo Srna sa 22, Ivan Perišić s 24, Eduardo Da Silva s 29, Mario Mandžukić s 33 te Davor Šuker s 45 pogodaka.

13 godina u hrvatskom dresu

Modrić je za Hrvatsku debitirao u ožujku 2006. godine u pobjedi (3:2) nad Argentinom, a iste godine upisao je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Prvi pogodak je zabio 16. kolovoza 2006. u Livornu u pobjedi 2:0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znate da sam ja imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikom guštom dolazio i nikada nisam razmišljao o odustajanju. Dok mogu pomoći, dok izbornik misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju," kazao je hrvatski kapetan prije nekoliko dana.

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri europska prvenstva (2008, 2012, 2016), a najveći uspjeh doživio je prošlog ljeta kada je predvodio Vatrene do svjetskog srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosuti bodovi u Azerbajdžanu

Hrvatska je u Bakuu bila ogroman favorit, vrlo brzo je povela 1:0, imala još nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspjeli slomiti srčane Azere i nažalost, ispustila je dva važna boda na putu prema EP-u koje će se iduće godine održati u 12 gradova u 12 zemalja. S druge strane Nikola Jurčević je nakon četiri uvodna poraza plesao po rubu otkaza, no bod protiv druge momčadi svijeta daleko će odjeknuti.

Hrvatska je silovito ušla u susret. Visokim pritiskom lomila je suparnika i povela je već u 10. minuti. Bruno Petković je izborio kazneni udarac nakon što je Anton Krivocjuk igrao rukom, a s bijele točke je bio siguran Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućih desetak minuta Hrvatska je mogla riješiti pitanje pobjednika, no nije to bila večer Ante Rebića koji je promašio dva zicera. U 12. minuti sjajno ga je proigrao Vlašić, a minutu kasnije i Perišić, no domaći vratar Emil Balajev je skinuo oba zicera. Balajev je sjajno reagirao i na Vlašićev udarac s ruba kaznenog prostora u 24. minuti.

Nakon pola sada igre momčad Nikole Jurčevića je napokon stigla do daha. I do konca poluvremena imala je dvije izgledne prilike. U 33. minuti nakon brze kontre pucao je Šejdajev, no Livaković je nogom obranio. U 40. minuti s ruba kaznenog prostora pokušao je i Husejnov, ali je pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti organizirani i tvrdi Azerbajdžan ponovo je zaprijetio. Pucao je Emreli, ali je Vida u padu blokirao loptu. Prvu priliku u nastavku svjetski doprvaci su imali u 60. minuti, no Petković je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

Daleko bolju igru u nastavku domaćin je okrunio pogotkom u 67. minuti, no Emreli je srećom, bio u zaleđu. Nažalost, u 72. minuti nije bilo zaleđa. Tamkin Kalilzade je fantastično prošao kroz našu obranu i sjajno pogodio za 1:1. Veznjak Sabaha prošao je Brozovića, te između Bartoleca i Lovrena i zatim lijepim udarcem svladao Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je izmjenama pokušao vratiti svoju momčad na pobjedničku stazu, ali do kraja susreta nismo uspjeli složiti niti jednu ozbiljnu priliku.

Hrvatska je protiv Azerbajdžana igrala i na startu ovih kvalifikacija pobijedivši 2-1. I to je bila teška utakmica u koji su Azeri poveli, ali su naši reprezentativci uz dosta muke uspjeli preokrenuti rezultat i osvojiti tri boda. U zagrebačkom dvoboju u ožujku goste je u vodstvo doveo Ramil Šejdajev, a potom su Borna Barišić i Andrej Kramarić režirali preokret za pobjedu 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neočekivanog remija, Hrvatska vodi na ljestvici sa 10 bodova ispred Mađarske koja ima devet bodova, ali i utakmicu manje. Wales i Slovačka imaju po šest bodova, također s utakmicom manje, dok je Azerbajdžan na začelju s prvim osvojenim bodom.

Iduću utakmicu "Vatreni" će imati 10. listopada u Splitu protiv Mađarske, tri dana kasnije gostuju u Walesu, a u posljednjem kolu 16. studenog će na Rujevici dočekati Slovačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo