Donesena odluka o Lokomotivi zbog koje će hajdukovci 'puknuti'

28.2.2014.
14:06
VOYO logo

Odlukom HNS-a Lokomotiva i HD su ostali bez prvoligaške licence, ali bez obzira na to nastavit će natjecanje u prvoj ligi.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović kazao je okupljenim novinarima kako je inspekcija učinila niz proceduralnih i materijalnih propusta u svom rješenju, a kada je u pitanju oduzimanje licenci Lokomotivi i HD-u, poručio je kako donesena odluka ne utječe na regularnost natjecanja te napomenuo da će klubovi biti kažnjeni novčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvršni odbor i druga naša tijela zaključili su kako je došlo do značajnih pogrešaka u postupku inspekcije. Hrvatski nogometni savez uputio je tužbu od 25 stranica na Upravni sud, u kojoj su detaljno konstatirani bitni propusti u rješenju. Svatko može griješiti, a možda su imali i dobru namjeru, no vjerujemo da će zbog navedenih propusta tužba uspjeti", kazao je Vrbanović i dodao:

"Prepustimo to sudu, a s obzirom da smo legalisti i ne možemo čekati odluku o tužbi, mi smo rješenje Sportske inspekcije proveli jučer. Komisija za licenciranje smatra da u svom radu nije napravila nikakav propust, ali Izvršni odbor ju je ovlastio da provedu rješenje, što znači da su licence opozvane. Opozivanje licence predviđeno je Pravilnikom o licenciranju, donesenog na temelju UEFA-inog Pravilnika o licenciranju. Ova primjena odluke nikako ne utječe na regularnost natjecanja, u pitanju nisu ni prošli ni budući rezultati. Svi klubovi normalno nastavljaju natjecanje, ali će pojedini klubovi sukladno odredbama pravilnika biti sankcionirani", izjavio je izvršni dopredsjednik HNS-a te zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Licenciranje nema veze sa Zakonom o sportu, koji Sportska inspekcija treba kontrolirati. HNS je svoje akte uskladio sa Zakonom o sportu, a UEFA je 2002. godine uvela sustav licenciranja kao kontrolni mehanizam. UEFA svake godine šalje kontrolnu službu koja pregledava rad našeg odjela za licenciranje i ako bi ustanovila neki propust, ona bi licence opozvala. Uputili smo pisma UEFA-i i FIFA-i, svakodnevno smo u kontaktu s njima i ovo je nezabilježen slučaj u Europi, da jedno ministarstvo ukine rješenje jednog odjela za licenciranje. Oni takav slučaj još nemaju i uskoro ćemo dobiti njihov odgovor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo