OTVORENO JE SEDMO KOLO / Lokomotiva ostvarila prvu pobjedu ove sezone: Junak je tinejdžer koji je postigao svoj prvijenac u HNL-u

Image
Foto: Pixsell

Šahovska partija u Koprivnici

1.9.2023.
22:12
Pixsell
VOYO logo

U prvom dvoboju sedmog kola HNL-a nogometaši Lokomotive su ostvarili premijernu pobjedu, s minimalnih 1-0 (0-0) su pobijedili Slaven Belupo u Koprivnici.

Image
NOVO KOLO HNL-A /

Poznato je tko će suditi prvi veliki derbi na Opus Areni, a stopostotnom Hajduku dolazi dobro poznato lice

Image
NOVO KOLO HNL-A /

Poznato je tko će suditi prvi veliki derbi na Opus Areni, a stopostotnom Hajduku dolazi dobro poznato lice

Utakmica je odlučena u 65. minuti kada je 18-godišnji Marin Šotiček postigao jedini gol na susretu, ujedno svoj prvi u karijeri u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 45 minuta nije ponudilo previše atraktivnog nogometa, a barem na početku susreta nešto su bolji dojam ostavljali gosti iz Zagreba. No, šanse su bile vrlo rijetke na obje strane.

U 21. i 30. minuti su uslijedila dva dalekometna pokušaja. Prvo je udarac oprobao domaći igrač Mioč, dok je devet minuta kasnije zaprijetio Bubanja za goste. Jedina prava šansa u prvom poluvremena bila je ona Slaven Belupa u 43. minuti. Bosec je tada glavom naciljao okvir gostujućih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilično spori ritam susreta bio je i u drugom poluvremenu, ali su gosti ipak poveli u 65. minuti i to nakon lijepe akcije. Veliki dio posla obavio je tom prilikom Tuci koji je sjajno u prostor proigrao Šotičeka, a mladi igrač Lokomotive je zatresao domaću mrežu za 1-0 gostiju. Za 18-godišnjeg igrača Lokomotive to je bio premijerni pogodak u HNL-u.

Za pobjedu je potrebna i sreća

Domaćin je mogao do boda, ali u 89. minuti je Lokomotiva, kao i u prvom poluvremenu, imala sreće. Naime, Bosec je pogodio vratnicu te su gosti ipak na kraju iz Koprivnice odnijeli potpuni plijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo sada uz jednu pobjedu ima po tri remija i poraza, dok Lokomotiva ima pobjedu, tri remija i dva poraza.

U subotu, od 19 sati, igraju Rudeš i Gorica, dok u 21.05 sati počinje ogled Hajduka i Istre 1961 na Poljudu. U nedjelju će od 18.30 sati igrati Rijeka i Varaždin, a kolo će derbijem zaključiti Osijek i Dinamo. Susret na Opus Areni počinje u 21:05 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo