LJUBITELJ ČETNIČKOG ZLOČINCA NIJE DOŠAO U ZAGREB: / 'Hrvati mu ne opraštaju njegovu tetovažu na ruci i izazivanje na Maksimiru'

Image
Foto: AFP

Ognjen Vranješ nije doputovao u Zagreb na utakmicu s Dinamom

13.12.2018.
13:10
AFP
VOYO logo

Reprezentativni branič Bosne i Hercegovine i Anderlechta Ognjen Vranješ, nogometaš srpskog podrijetla koji je prije četiri i pol godine tetovirao granice entiteta Republike Srpske, što je navijače Bosne i Hercegovine razljutilo u toj mjeri da su mu poručili kako je “njegov sat otkucao”, nije došao u Zagreb na utakmicu 6. kola skupine D Europske lige protiv Dinama, javlja belgijski medij Dhnet.be.

Image
IGRAČ PROSINEČKOG ŽESTOKO IZVRIJEĐAO NAVIJAČE: /

Prije četiri godine tetovirao je granice Republike Srpske

Image
IGRAČ PROSINEČKOG ŽESTOKO IZVRIJEĐAO NAVIJAČE: /

Prije četiri godine tetovirao je granice Republike Srpske

U Zagreb nije došao kako ne bi podizao tenzije na nebitnoj utakmici

Belgijski mediji, kao i navijači Anderlechta na svojim stranicama i forumima ističu da je Vranješ zdrav i spreman za susret, ali da u Zagreb nije došao kako ne bi podizao tenzije na nebitnoj utakmici. Jer Dinamo je siguran pobjednik skupine, a Anderlecht posljednji. Također, Vranješ je već dulje van ozbiljnijih planova, vjerojatno će ga se na zimu riješit, ali s obzirom da je dobar dio igrača ostao kod kuće, tako je i on ostao, objašnjavaju belgijski novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to osnovni razlog, ali kad vec postoji taj problem onda je odluka lakša", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dhnet.be. u svom tekstu ističe:

'Anderlecht je bio dovoljno pametan da ostavi Vranješa kod kuće'

"Ognjen Vranješ bio je željno iščekivan u Zagrebu. Ni Hrvati mu ne opraštaju njegovu tetovažu na ruci Momčila Dujića (srbijanskog čelnika u Drugom svjetskom ratu) i način na koji je u prošlosti izazvao zagrebačku publiku (pokazao je dres Crvene zvijezde Beograd kojeg je nosio 2010. u Zagrebu nakon utakmice Dinama i Šerifa u mix zoni stadiona u Maksimiru). Anderlecht je bio dovoljno pametan da ostavi Vranješa kod kuće. Stadion će biti pun, a Zagreb će igrati sa svojom najjačom momčadi", stoji u pisanju spomenutog belgijskog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vranješ, bosanski Srbin i bivši igrač Crvene zvezde, prije osam godina je s moldavskim Šerifom izbacio Dinamo u pretkolu Lige prvaka nakon penala na Maksimiru. Tada je ispod dresa nosio majicu Delija, navijača Zvezde.

'Tijekom cijele utakmice skandirali su 'Ubij Srbina' i 'Srbe na vrbe'

"Majicu koju sam nosio pokazao sam kao odgovor na provokacije s tribina. Tijekom cijele utakmice skandirali su 'Ubij Srbina' i 'Srbe na vrbe'. Izbacivanjem smo im dali najbolji odgovor za nekulturu i šovinizam", rekao je tada Vranješ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Vranješ je u lipnju 2015. godine šokirao bosanskohercegovačku javnost nakon što se na okupljanju svoje reprezentacije pojavio s tetovažom granica Republike Srpske, nastale na genocidu i etničkom čišćenju. Nakon što su ga na društvenim mrežama žestoko napali, Vranješ je spornu tetovažu pokušao sakriti s tetovažom sata. No, nije prošlo. Navijači su mu na sjevernoj tribini Bilinog Polja, u srazu BiH i Izraela (pobjeda BiH 3:1), izvjesili i poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tetovaža Momčila Đujića

“Ognjene zakasnio si, tvoj sat je otkucao”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovoj desnoj ruci je lik Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom "Krvavi pop" iz Strmice. Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima počinio pokolje u kojima je stravično mučeno i ubijano na stotine civila po selima Dalmatinske zagore: Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor koji su nazivali 'malim Jasenovcem', a narod Kninske krajine prozvao ga je i "drugim Jasenovcem.

20 igrača Anderlechta koji su doputovali u Zagreb:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boeckx, Didillon, De Jong, Saelemaekers, Bornauw, Sanneh, Cobbaut, Dante, Milic, Delcroix, Appiah, Saief, Kayembe, Amuzu, Sambi Lokonga, Gerkens, Musona, Santini, Dauda, ​​Bakkali".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo