PEPOVA MAŠINERIJA / Liverpool nije dugo bio na vrhu: City pregazio Leeds i vratio se na prvo mjesto, Norwich ispada iz prve lige

Image
Foto: Profimedia

City je pregazio Leeds i zauzeo prvo mjesto Premier lige

30.4.2022.
20:43
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na vrh ljestvice engleskog nogometnog prvenstva rutinskom 4-0 (1-0) pobjedom na gostovanju kod Leeds Uniteda u susretu 35. kola.

Image
ISPISAO POVIJEST /

Samo je jedan Don Carlo: Trener Reala uspio što nitko do sad nije pa otkrio dolazi li Mbappe u Madrid: 'Budućnost je već ispisana'

Image
ISPISAO POVIJEST /

Samo je jedan Don Carlo: Trener Reala uspio što nitko do sad nije pa otkrio dolazi li Mbappe u Madrid: 'Budućnost je već ispisana'

City je poveo pogotkom Rodrija u 13. minuti koji je glavom proslijedio u mrežu ubačaj Fodena, početkom nastavka na 2-0 povisio je Ake koji se najbolje snašao u gužvi pred domaćim golom u 54. minuti da bi konačni rezultat postavili Gabriel Jesus iz protunapada u 78. minuti te Ferandinho prizemnim udarcem u trećoj minuti nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Manchester City

Ovom pobjedom City je ponovno preskočio Liverpool koji je ranije u subotu s minimalnih 1-0 (1-0) kao gost svladao Newcastle United. City sada ima 83, Liverpool 82 boda, a oba sastava do kraja prvenstva imaju za odigrati po četiri utakmice.

Povratak na vrh

Jedini pogodak za pobjedu Liverpooola postigao je Keita u 19. minuti, ali uz obilatu pomoć "djelitelja pravde" Marinera. Naime, u začetku akcije koja je završila golom Milner je nakon lošeg proigravanja napravio grub prekršaj na Schaeru, koji mu je oteo loptu, sve se to dogodilo u neposrednoj blizini Marinera koji je pustio da se igra nastavi. Potom je Keita primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, odličnom varkom poslao domaćeg vratara Dubravku na tlo, a zatim s pet metara pogodio mrežu. Iako je ozlijeđeni Schaer ostao ležati na travnjaku samodopadni Mariner nije želio niti otići pogledati snimku incidenta već je pokazao na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Burnleya 2-1 (0-1) pobjedom na gostovanju kod Watforda do koje su stigli preokretom u završnici dvoboja napravili su veliki korak ka ostanku u Premier ligi, a taj je rezultat i teoretski izbacio iz lige Norwich City uz njegov 0-2 (0-1) poraz na gostovanju kod Aston Ville. Watford je poveo protiv Burnleya u otvaranju utakmice autogolom Tarkowskog (8-ag), a taj je rezultat vrijedio sve do 83. minuta da bi onda Cork (83) i Brownhill (86) kreirali veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Burnley je skočio na 16. mjesto ljestvice sa 34 boda, koliko ima i 17. Leeds United, a pet manje uz dvije utakmice manje ima 18. Everton, koji se nalazi u zoni ispadanja. Watfordu je nakon ovoga poraza ostala tek teorijska nada u sotanak, ostao je na 22 boda, odnosno 12 manje od Burnleya i Leedsa, a kako do kraja sezone ima za odigrati još četiri utakmice može se spasiti ispadanja samo ako pobijedi u sve četiri, a Burnley i/ili Leeds više ne osvoje niti jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aston Villa je do pobjede protiv Norwicha stigla golovima Watkinsa (41) i Ingsa (90+3). Norwich je tako ostao posljednji sa 21 bodom, odnosno 13 manje od Burnleya i Leedsa i više ne može dohvatiti mjesta koja osiguravaju ostanak u društvu najboljih. Aston Villa je sada 13. sa 40 bodova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo