MESSI PROGOVORIO O HRVATSKOJ: / Čarobnjak ima izazov karijere! Ovo je prijetnja Vatrenima

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Lionel Messi (34) u Rusiji će loviti naslov prvaka svijeta s Argentinom, što će mu biti najveći izazov karijere. No, na tom putu morat će odigrati i utakmicu s - Hrvatskom!

7.12.2017.
9:41
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji sljedećeg ljeta vjerojatno je posljednja prilika za Lionela Messija da se okiti titulom prvaka svijeta, što mu još jedino nedostaje da postane najbolji nogometaš svih vremena.

ISLANĐANE UHVATILA EUFORIJA: ‘Dovedite mi tog Messija! Hrvatska? Znamo da ih možemo pobijediti’

Jer, ako s reprezentacijom ne ostvari spomenuti uspjeh, neće moći ući u istu rečenicu s velikanima kao što su Pele ili Maradona jer su oni osvajali naslove s reprezentacijom. Kako bilo, njegova Argentina će igrati u skupini D zajedno sa Hrvatskom, Islandom i Nigerijom. Gauči nisu briljirali u južnoameričkim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina jedva na SP

Argentina je posljednje kolo kvalifikacija za SP dočekala čak i izvan zone doigravanja, na šestom mjestu) i prijetio nam je prvi SP bez Argentine još od 1970. godine, kad je teren na ionako vrućem gostovanju u Quitu bio grozan, kad su gauči psihički uzdrmani i pod velikim pritiskom zbog samo deset bodova od 24 moguća u zadnjim susretima, a izbornik i dalje tvrdoglavo nije zvao Higuaina, a Dybalu i Icardija držao na klupi, jedini je spas bila Messijeva čarolija koja će zasjati i na stadionu u Nižnji Novgorodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Moramo napredovati ako želimo biti svjetski prvaci. Nije jednostavno igrati sa svim novim klincima u reprezentaciji, dečkima koji nisu naviknuti na reprezentaciju. S trenutnom igrom nećemo stići ni blizu, trenutno ima dosta boljih reprezentacija od nas", rekla je megazvijezda Barcelone, čije riječi prenosi Tribuna.com.

Messi je istaknuo i imena reprezentacija za koje smatra da su bolje od njih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od nas su bolji Brazil, Njemačka, Španjolska i Francuska'

"Od nas su u ovom trenutku bolji Brazil, Njemačka, Španjolska i Francuska. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica pod Sampaolijem, ali on nije toliko dugo s nama. Vidjet ćemo što će biti. Sampaoli tvrdi i kako sam ja najbolji svih vremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac se osvrnuo i na skupini D SP-a...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Island će biti jako težak protivnik, dobro su organizirani i imaju jaku psihu. Vjerujem da će nam Hrvatska više dozvoliti da igramo nego Island koji će svoje prilike čekati iz protunapada. Od Nigerije možemo očekivati svašta. Dogodi im se da u jednoj utakmici zabiju i četiri gola, ali mogu biti i jako neposloženi. Ako odigramo loše na SP-u, onda bolje da svi napustimo reprezentaciju. Navijači, narod, nacija žele rezultate. Ukoliko ih ne dobiju, onda će htjeti vidjeti nova lica", kazao je Messi i izdvojio tri igrača svoje reprezentacije kao glavne adute...

'Zaslužili smo pobijediti u dva od tri finala, najmanje'

"Ako će Aguero igrati onako kako igra u dresu Manchester Cityja, imat ćemo veliki vjetar u leđa. Što se tiče Mascherana, ako želi napustiti Barcelonu, u potpunosti ga razumijem. Čovjek želi igrati više. Higuaín je također bitan igrač. On je jedan od najboljih napadača svijeta", istaknuo je veliki Leo i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužili smo pobijediti u dva od tri finala, najmanje... No ne želim misliti na prošlost. SP 2018. možda je zadnja prilika ovoj grupi igrača da se okiti naslovom. U Brazilu smo bili tako blizu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatske i Argentine na rasporedu je 21. lipnja 2018.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo