BAYERN POBJEDOM PROTIV AEK-A POTVRDIO IZLAZAK IZ KRIZE: / Kovačeva momčad dugo se patila, a onda u dvije minute sve riješila

Image
Foto: AFP

U popodnevnim utakmicama 3. kola Lige prvaka minhenski Bayern je slavio u Ateni kod AEK-a s 2-0, dok su u Bernu Young Boysi i Valencia igrali 1-1

23.10.2018.
20:46
AFP
VOYO logo

Bayern našeg Nike Kovača se jako mučio na Olimpijskom stadionu protiv defenzivne grčke momčadi. Konačno, u 61. minuti Bayern je došao do gola kada je udarac Robbena blokiran, a Javi Martinez odbijenu loptu volejem zakucava u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Livaje

Drugi gol za Bavarce je uslijedio nakon samo dvije minute i prodora Rafinhe koji je na drugoj vratnici pronašao potpuno samog Lewandovskog i pogodak je bio neizbježan. Kovač sada može odahnuti jer je nakon velike krize uspio vezati dvije pobjede nakon što su u prvenstvu slavili kod Wolfsburga (3-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Livaja nije bio u sastavu grčke momčadi. U ovoj skupini kasnije igraju Ajax i Benfica. Vodi Bayern sa 7 bodova, Ajax ima 4, Benfica 3, a AEK je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi z Bernu

Young Boys i Valencia su odigrali 1-1, a to je švicarskom prvaku prvi gol i prvi bod u Ligi prvaka. Španjolska momčad je povela u 26. minuti pogotkom Mitchya Batshuayia, a Young Boysi su izjednačili golom iz kaznenog udarca Francuza Guillamea Hoarau. Bio je to prvi gol Švicaraca u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Tri minute prije kraja Young Boysi su imali priliku za pobjedu, ali je udarac Sanoga glavom završio na vratnici. Valencia je tako još uvijek bez pobjede.

U ovoj skupini kasnije igraju Manchester United i Juventus. Juve vodi s 6 bodova, United ima 4, Valencia 2, a Young Boysi 1 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK – BAYERN 0-2

AEK: Barkas – Bakakis, Lambropoulos, Čigrinskij, Hult – Galanopoulos, Simoes – Bakasetas, Klonaridis, Mantalos – Ponce

Bayern: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha – Rodriguez, Martinez, Alcantara – Robben, Lewandowski, Gnabry

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: KRAJ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se tri minute sudačkog produžetka utakmice. Goretzka je mogao povisiti...

90. minuta: Utakmica se primiče kraju. Čeka se odluka o produljenju susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84. minuta: Na odmor će i strijelac drugog gola. U igri je Sandro Wagner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82. minuta: Desetak minuta dijeli nogometaše njemačkog prvaka od slavlja. Pobjede li i 'naslone' ovaj uspjeh na onaj protiv Wolfsburga definitivno će potvrditi da je rezultatska kriza iza njih i vezati dvije pobjede nakon više od mjesec dana.

75. minuta: Još jedna izmjena u redovima Bayerna. Na zasluženi odmor ide Gnabry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Zadovoljni su sad nogometaši Bayerna, nema potrebe za jurišanjem rezultata, dominiraju utakmicom u Ateni i imaju lijepu prednost. Ipak, mogao je pasti i treći gol, no Robbenov pokušaj petom zaustavljen je na crti. Dvadesetak minuta je do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63. minuta: GOOOOOOL! Robert Lewandowski pogađa za 2-0, otvorilo se sad igračima Bayerna. Nije mu bilo teško iskoristiti dodavanje Rafinhe. Zaslužena prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: GOOOOOOL! Napokon je Bayern uspio zabiti, strijelac za 1-0 je Javi Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je krenula s lijeve strane, lopta stigla do Robbena u koji puca ali samo u blok domaćina. Potom se lopta odbila na noge Martineza koji nema milosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59. minuta: Ubačaj s desne strane, kraći glavomet u Bayernovom kaznenom prostoru, a onda pokušaj Klonaridisa udarcem preko glave. Prošlo je uz lijevu vratnicu Neuerova gola.

54. minuta: Šansa sad za AEK, potom i za Bayern. Bakasetas je pucao pored gola, potom je u svom stilu pokušao promijeniti rezultat Robben. Nije to bilo odveć opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54. minuta: GOOOOOOL! Young Boysi su izjednačili protiv Valencije, rezultat je 1-1. Zabio je udarcem s bijele točke Guillaume Hoarau. Prvi je to gol Young Boysa u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Nastavili su nogometaši Bayerna tamo i gdje su stali u prvom poluvremenu. Bolja su momčad, ali AEK-ova obrana ne popušta.

46. minuta: Započela su druga poluvremena! Nema izmjena u momčadima AEK-a i Bayerna.

45+1. minuta: Kraj prvih poluvremena.

Bayern dominira u utakmici protiv AEK-a, ali domaćin i dalje drži nulu. U drugoj utakmici Young Boysi gube od Valencije 0-1

39. minuta: Lijepa šansa za Kovačevu momčad. Lewandowski do Jamesa, ovaj preko obrane do Gnabryja koji se lažnjacima oslobađa i puca. Pogodio je vanjski dio mreže.

34. minuta: Još uvijek ništa od golova na ovoj utakmici. U Bayernu se tješe...

27. minuta: Ponovno šansa Bayerna, ponovno ništa od svega. Thiago Alcantara je to mogao i sam pokušati riješiti, odlučio se potražiti Lewandowskog koji ne stiže na njegovu loptu.

26. minuta: GOOOOOOL! Ali na drugoj utakmici. Valencia vodi 1-0, strijelac je Michy Batshuayi.

23. minuta: Kraći prekid, Süle treba pomoć, leži na travnjaku. Ponce se ispričava nakon ukazivanja pomoći, nastavlja se dalje.

20. minuta: Fijuknulo je sad pored gola Manuela Neuera. Pucao je i to silovito Ponce.

18. minuta: Utakmica u Ateni prolazi bez većih razloga za bilježiti iskorišteno ili propušteno. Možda tek treba reći da je vrlo razigran Gnabry koji je i sad tražio Lewandowskog, ali promjene rezultata nema. 'Nula' i na drugoj utakmici.

12. minuta: Lopta je uglavnom u nogama Bayernove momčadi, no i dalje 0-0. Premda, imali su Bayernovi nogometaši sad dvije šanse za napraviti nešto opipljivo, no jednom je intervenirao, mirno i sigurno, Barkas na mlaki udarac Lewandowskog, drugi put kasne Kovačevi igrači na loptu koja je išla paralelno s crtom gola...

8. minuta: Uglavnom se sve zbiva između dva šesnaesterca, Bayern gradi igru polako, zvižduci paraju zrak.

5. minuta: Strašan je huk s tribina Olimpijskog stadiona u Ateni na svaku naznaku ideje da bi domaćin ovog ogleda nešto mogao napraviti. Zasad bez većih uzbuđenja.

1. minuta: Utakmice su započele!

18:50 - Još je pet minuta ostalo do početka utakmice u Ateni.

YOUNG BOYS – VALENCIA 1-1

90. minuta: KRAJ UTAKMICE. Podjela bodova nakon remija 1-1.

54. minuta: GOOOOL! Izjednačenje iz jedanaesterca, 1-1.

45. minuta: Kraj prvog poluvremena. Gosti u prednosti 1-0.

25. minuta: GOOOOOL! Valencia vodi. Strijelac je Michy Batshuayi.


Nogometaši njemačkog prvaka Bayerna okončali su rezultatsku krizu gostujućom 3-1 pobjedom kod Wolfsburga, odnosno tim slavljem prekinuli niz od četiri vezane utakmice bez pobjede. Loš niz dobrano je, barem kroz medije, uzdrmao poziciju hrvatskog trenera momčadi Nike Kovača pa je zbog svega sazvana i izvanredna konferencija za medije u klubu tijekom koje su vodeći ljudi čvrsto stali iza trenera ukazavši mu povjerenje.

Sve to kao da je 'prodrmalo' Bayernove zvijezde pred kojima je novi ispit u Ligi prvaka. Nakon pobjede u otvarajućoj utakmici (2-0 kod Benfice) i remija s Ajaxom (1-1) susret protiv AEK-a (Livaja ne nastupa zbog odrađivanje kazne) trebao bi potvrditi da je kriza iza bavarske momčadi. U pitanju je ogled protiv nominalno najslabije momčadi skupine E, dosad i jedine bez osvojenog boda.

Kovač u ovoj utakmici ne može računati na trojicu Francuza, ogled propuštaju Ribery, Coman i Tolisso.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo