KAPETAN MODRIĆ SLAVIO U DERBIJU / 'Kraljevi' golčinama srušili Inter u Madridu i osvojili prvo mjesto, Atletico prošao dalje, Milan ispao iz Europe

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice između Real Madrida i Intera te kretanje rezultata u ostalim utakmicama mogli ste pratiti na portalu Net.hr

7.12.2021.
23:35
Profimedia
VOYO logo

Tijekom utorka najveća se borba za osminu finala Lige prvaka odvijala u skupini B gdje je na kraju uz Liverpool prolaz dalje osigurao madridski Atletico.

Image
MA NAJJAČI JE NAŠ LUKA /

Pogledajte brutalan Modrićev potez zbog kojeg je dobio ovacije navijača

Image
MA NAJJAČI JE NAŠ LUKA /

Pogledajte brutalan Modrićev potez zbog kojeg je dobio ovacije navijača

U posljednjem 6. kolu Milan je na svom San Siru dočekao Liverpool te je izgubio 1-2. Gostujući trener Klopp je uoči ove utakmice napravio velike promjene, pogotovo u obrambenom dijelu svog sastava, ali je Liverpool unatoč tome ostvario novu, šestu pobjedu u skupini, iako je već odavno osigurao prolaz i prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je poveo golom Tomorija u 29. minuti i s obzirom na tadašnjih 0-0 Porta i Atletica talijanska momčad je bila u osmini finala Lige prvaka. No, kratko je trajala ta domaća sreća jer je Salah izjednačio u 36. minuti. Liverpool je potpuno dominirao na San Siru, a bolja igra naplaćena je u 55. minuti kada je Origi doveo goste u 2-1 vodstvo.

Čudesni preokret

Tako je međusobni ogled Porta i madridskog Atletica na Dragao stadionu odlučio o drugom putniku ove sezone za osminu finala. I bio je to Atletico koji je na samom startu ovog gostovanja bio osuđen igrati bez Luisa Suareza koji je izašao zbog ozljede. U prvih sat vremena igre dosta bolji je bio Porto, no u 56. minuti su poveli gosti kada je snalažljiv pred suparničkim vratima bio Griezmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog pogotka potpuno se rasplamsala igra, a počeli su frcati i crveni karton te je Porto zaradio dva isključenja, a Madriđani jedno. Na kraju je Atletico zabio nova dva gola za potvrdu slavlja i prolaza (Correa i De Paul), dok je Porto na samom kraju tek smanjio na konačnih 1-3.

Cijelu je utakmicu za goste odigrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko, a Portu ostaje mala utjeha u igranju Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesna golčina Kroosa

U skupini D tek su se u međusobnom dvoboju u Madridu Real i Inter borili za prvo mjesto na ljestvici. Talijanskom prvaku je trebala pobjeda za skok na tron, no već od 17. minute Inter je bio u minusu. Sjajno je, tada, s petnaestak metara suparničku mrežu naciljao Toni Kroos. Bio je to, ujedno, tisućiti pogodak Reala u povijesti Kupa prvaka / Lige prvaka.

Kao i u prvom međusobnom susretu na San Siru, Inter nije igrao loše i imao je brojne prilike, ali su sve ostale neiskorištene. Potom je u 64. minuti pocrvenio gostujući igrač Barrella, a konačnih 2-0 postavio je Marco Asensio u 79. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri Hrvata u derbiju

Inače, Real je u ovom ogledu kapetanski vodio hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji je upisao veliki jubilej, stotu utakmicu u karijeri u Ligi prvaka. Time je postao prvi Hrvat u povijesti s takvim dosegom. Modrić je odigrao svih 90 minuta.

U redovima Intera cijelu je utakmicu odigrao Ivan Perišić, dok je nakon sat vremena igru napustio Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu ove skupine Šahtar je bio sasvim blizu prve pobjede u sezoni, ali je primio gol od Nikolova u 93. minuti te je remizirao kao domaćin protiv Šerifa 1-1. Bez obzira na rezultat ove utakmice Šerif je bio siguran treći, a Šahtar posljednji.

Ajax završio u stilu

U skupini C je također sve bilo jasno i prije zadnjeg kola. Ajax, kao prvi te Sporting, kao drugi, nastavljaju sezonu u Ligi prvaka, dok će dortmundska Borussia kao treća igrati Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je u Amsterdamu pobijedio Sporting 4-2 i tako došao do savršenih šest pobjeda u skupini. Prvi pogodak na utakmici postigao je Sebastien Haller, napadač Ajaxa, čime je došao do brojke od deset golova ove sezone. Prvi je strijelac Lige prvaka (devet ih ima Lewandowski), a ujedno je Haller nogometaš koji je najbrže došao do brojke od 10 golova u ovom natjecanju, u povijesti. Također, ponovio je doseg Cristiana Ronalda iz sezone 2017./18. te je i on sam zabio barem gol u svakoj od šest utakmica grupne faze.

Borussia je svladala Bešiktaš u Dortmundu 5-0 uz po dva gola Reusa i Haalanda (te jedan Malena). Borussiji ostaje tek igranje u Europskoj ligi u nastavku sezone, a od 73. minute za Borussiju je igrao hrvatski nogometaš Marin Pongračić. Kod gostiju je na klupi kroz cijelu utakmicu ostao Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, 6. kolo

Skupine B, C i D

Derbi večeri:

Real Madrid - Inter 2:0 (Kroos 17', Asensio 79')

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Kroos, Modrić (c), Casemiro, Jović, Vinicius Junior, Rodrygo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter: Handanovič; Bastioni, Škrinar, D'Ambrosio; Perišić, Calhanoglu, Brozović, Barella, Dumfries; Džeko, Martinez

Ostale utakmice:

Porto - Atletico Madrid 1:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan - Liverpool 1:2

Ajax - Sporting 4:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia D. - Bešiktaš 5:0

Šahtar - Sheriff 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice s početkom u 18.45:

PSG - Club Brugge 4:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig - Manchester City 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Gotova je utakmica, Real je pobijedio 2:0 i osvjio prvo mjesto u skupini.

85' Smirila se utakmica. Real kontrolira igru i čeka kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' GOOOL Real vodi 2:0. Krasno je pogodio Asensio s ruba šesnaesterca nakon lijepe akcije. OVDJE možete vidjeti taj pogodak.

70' Real sada kontrolira utakmicu i sve je opasniji. Pucao je Rodrygo iz loše pozicije u šesnaestercu, gotovo mrtvog kuta, a Handanovič je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

64' CRVENI KARTON inter je ostao s desetoricom, Barella je isključen! Talijan je bio u duelu s Militaom, nakon čega je s poda udario Realovog braniča i sudac mu je pokazao crveni karton. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Trostruka promjena u interu. Iašli su Brozović, Džeko i Calhanoglu, a ušli Vidal, Vecino i Sanchez.

58' Real sada ima inicijativu. Casemiro je pucao s ruba šesnaesterca, ali nije to bilo dovoljno jako i Handanovič sigurno brani.

55' Opasan pokušaj Reala. Jović je pucao iz gotovo mrtvog kuta, a Handanovič to sjajno zaustavio.

52' Prvi udarac Reala u drugom poluvremenu. Pucao je glavom Casemiro poslije kornera, ali niti on ne pogađa okvir gola.

48' Nevjerojatno što je sada Inter promašio. Barella je nakon brze akcije izbio sam pred Courtoisa i snažno pucao preko gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Real vodi 1:0.

45' Umalo 2:0! Rodrygo je pogodio vratnicu.

42' Novi pokušaj Perišića, ali i ovaj završava u bloku.

37' Umalo je inter primio novi gol. Real je izveo brzu kontru i Jović je izbio pred Handanovića, ali puca pored gola.

Image
Foto: Profimedia

34' Perišić sjajno igra u Madridu. Sada je prošao po boku, nadmudrio svoje čuvare i ubacio, ali i to je Carvajal zaustavio na putu prema šesnaestercu.

31' Inter je u velikoj ofenzivi. Perišić je pucao nakon kornera, no gađa vanjsku stranu mreže.

28' Novi udarac Intera. Ponovno puca Brozović, ali pogađa blok.

20' Dumfries radi puno problema obrani Reala, sada je ušao u šesnaesterac i pokušao pronaći natrčlog Barellu, no obrana 'Kraljeva' je uspjela počistiti.

17' GOOOL Real vodi 1:0! Kroos je zabio prekrasan gol. Modrić je pokrenuo akciju, a lopta je stigla do Nijemca koji puca s otprilike 17 metara i topovskim udarcem gađa donji desni kut Handanovičevog gola. OVDJE možete vidjeti taj pogodak.

16' Inter je puno opasnija momčad, Real pokušava bezuspješno uspostaviti kontrolu na terenu.

12' Opasan pokušaj Intera. Dumfries je ubacio, a Perišić pucao s otprilike 12 metara, ali Carvajal blokira.

Image
Foto: Profimedia

7' Udarac Brozovića iz daljine, izgledalo je opasno, ali njegov šut odlazi izad gola Reala.

7' Prvi gol u utakmicama s početkom u 21 sat je pao u Amsterdamu, Ajax je poveo protiv Sportinga.

2' Prvi pokušaj Reala. Vinicius se sjurio u šesnaesterac i pucao, ali neprecizno.

1' Počela je utakmica u Madridu.

__________________________________________________________________________________________

18.45 Okončano je natjecanje u skupini A Lige prvaka te je riješena jedina nepoznanica u tom okruženju. Treće mjesto i Europsku ligu izborio je Leipzig koji je svlaao Manchester City, a Club Brugge je izgubio od PSG-a i natjecanje završava kao posljednja momčad u skupini.

19.55 Stigli su sastavi za utakmicu Reala i Intera. Luka Modrić kao kapetan predvodi Kraljevski klub, a za Inter od prve minute počinju Perišić i Brozović.

______________________________________________________________________________

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka 11 klubova je osiguralo plasman u osminu finala, a za preostalih pet viza u utorak i srijedu borit će se 11 klubova.

Nastavak natjecanja u "elitnom društvu" osigurali su Ajax, Bayern, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain, Real Madrid i Sporting.

Ovoga tjedna bit će podijeljeno i preostalih pet ulaznica za osminu finala, a još 11 klubova je u igri (Milan, Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Benfica, Lille, Porto, RB Salzburg, Sevilla, Villarreal, Wolfsburg)

Poznato je i kako Borussia Dortmund, Šerif i Zenit sigurno sele u Europsku ligu, te kako za Bešiktaš, Šahtar, Dinamo Kijev i Malmo ovoga tjedna završava europska sezona.

Rasplet po skupinama

SKUPINA A: Manchester City (12), PSG (8), Leipzig (4), Club Brugge (4)

Manchester City je osigurao prvo mjesto i prije zadnjeg kola, a kao drugoplasirani dalje ide i PSG. Jedina je nedoumica tko će osvojiti treću poziciju koja vodi u Europsku ligu. RB Leipzig i Club Bruge imaju po četiri boda, no Leipzig je bolji  u međusobnom srazu od Bruggea. Njemački sastav pobjedom protiv Cityja sigurno osvaja treće mjesto ili mora osvojiti isti broj bodova kao i Belgijanci. U posljednjem kolu sastaju se PSG i Club Brugge, te RB Leipzig  i Manchester City.

SKUPINA B: Liverpool (15), Porto (5), Milan (4), Atletico Madrid (4)

U ovoj skupini je poznat samo pobjednik, a to je Liverpool. Ostalo je sve otvoreno. Porto ima bod više od Milana i Atletico Madrida i sam odlučuje o svojoj sudbini. U zadnjem kolu Portugalci će na Dragau dočekati španjolske susjede, dok će Milan na San Siru loviti pobjedu protiv "Redsa". Prvi susret između Atletica i Porta je završio bez golova, a važno je i kako je Porto bolji u međusobnom srazu od Milana.

SKUPINA C: Ajax (15), Sporting (9), Borussia Dortmund (6), Bešiktaš (0)

U ovoj skupini je sve razriješeno i prije zadnjeg kola. Ajax je pobjednik, a u osminu finala ide i Sporting. Borussija seli u Europsku ligu, a za Bešiktaš će 7. prosinca završiti europski put. U posljednjem kolu sastaju se Ajax i Sporting, te Borussia Dortmund i Bešiktaš.

SKUPINA D: Real Madrid (12), Inter (10), Šerif (6), Šahtar (1)

Uoči zadnjeg kola Real vodi s dva boda više od Intera, Šerif sigurno seli u Europsku ligu, dok je Šahtar posljednji. "Kraljevski kub" i "Nerazzurri" će na Santiago Bernabeu odlučiti o pobjedniku skupine, a Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću igra samo pobjeda protiv Luke Modrića. U drugom susretu u Kijevu će igrati Šahtar i Šerif.

SKUPINA E: Bayern (15), Barcelona (7), Benfica (5), Dinamo Kijev (1)

Njemački prvak je siguran pobjednik skupine, a za drugo mjesto se bore Barcelona i Benfica. Španjolski velikan ima dva boda više od Portugalaca, no Katalonce očekuje teško gostovanje u Munchenu. Za očekivati je da će Benfica na Luzu pobijediti otpisani Dynamo. U tom slučaju Barci igra samo pobjeda na Allianz Areni jer je Benfica bila bolja od Barce u međusobnim susretima (3-0, 0-0).

SKUPINA F: Manchester United (10), Villarreal (7), Atalanta (6), Young Boys (4)

ManU je osigurao prolaz i prvo mjesto u skupini, dok će se za drugu poziciju boriti španjolski i talijanski sastav. Young Boysi ne mogu do osmine finala LP, ali mogu do trećeg mjesta i Europske lige. Za drugo mjesto u Bergamu će se boriti Atalanta i Villarreal, a domaćinu igra samo pobjeda. U drugom susretu na Old Traffordu se sastaju ManU i švicarski prvak.

SKUPINA G: Lille (8), RB Salzburg (7), Sevilla (6), Wolfsburg (5)

Jedina skupina u kojoj sva četiri kluba mogu do osmine finala. Lille je u najboljoj situaciji, vodi na ljestvici i dovoljan mu je bod na gostovanju u Njemačkoj. Zanimljivo, četvrtoplasirani Wolfsburg može do osmine finala LP, ali ne i do Europske lige. Pobjedom bi preskočio Lille, dok ga remi i poraz ostavljaju na dnu. U drugom susretu sastaju se RB Salzburg i Sevilla. Austrijancima je dovoljan i bod, dok Ivan Rakitić i društvo moraju juriti pobjedu. U jednoj od kombinacija Lille, Wolfsburg i RB Salzburg bi mogli imati po osam bodova, a tada bi išli dalje Nijemci i Austrijanci, a Francuzi bi bili treći.

SKUPINA H: Chelsea (12), Juventus (12), Zenit (4), Malmo (1)

Chelsea i Juventus idu dalje, a o "jedinici" će odlučiti zadnje kolo. Londonski "Bluesi" su bolji u međusobnom srazu s torinskom "Starom damom" pa im pobjeda u St Peterburgu protiv Zenita sigurno donosi prvo mjesto. Zenit je osigurao treće mjesto, dok Malmo gostovanjem u Torinu završava put.

Današnji parovi:

PSG – Club Brugge

RB Leipzig – Manchester City

Porto – Atletico Madrid

Milan – Liverpool

Ajax – Sporting

Borussia Dortmund – Bešiktaš

Real Madrid – Inter

Šahtar - Šerif

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo