LIGA NACIJA OTVORENA ČUDESNIM POTEZIMA: / Ovo ulazi u povijest, dugo će se još pričati o ovom

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Na Astana Areni gledali smo utakmicu u kojoj su se dogodile dvije čudesne situacije

6.9.2018.
18:12
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Ovog četvrtka u Astani je počelo novo europsko reprezentativno nogometno natjecanje. Reprezentacije Kazahstana i Gruzije odigrale su prvu povijesnu utakmicu Lige nacija čiji će okršaji biti u prvom planu u sljedeća tri mjeseca, a prvog ćemo prvaka dobiti u lipnju sljedeće godine. Bio je to dvoboj prvog kola Lige D, Grupe 1, a gosti iz Gruzije slavili su 2-0.

Chakvetadze zabio spektakularan pogodak

Na Astana Areni gledali smo utakmicu u kojoj su se dogodile dvije čudesne situacije, dva spektakularna poteza. Fantastični gol Giorgija Chakvetadzea koji je 21 minutu prije kraja, s 16 metara, zabio prvi je u povijesti ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta je došla do mladog Chakvetadzea na lijevoj strani terena, on je povukao i odličnim udarcem u suprotni gornji kut doveo Gruziju u vodstvo od 1-0. Golman Nenad Erić nije imao nikakve šanse te je svojom paradom samo dao bolji dojam golu Chakvetadzea...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giorgi Navalovski sjajnim škaricama obranio vlastitu mrežu

Navalovski sjajnim škaricama obranio nlastitu mrežu

Prije toga, u 69. minuti susreta, Giorgi Navalovski sjajnim je škaricama obranio vlastitu mrežu, u trenutku kada je vratar Giorgi Loria već bio savladan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chakvetadze je sudjelovao i u kontri nakon koje je Gruzija došla do konačnih 0-2. Nakon njegovog dodavanja uslijedio je novi pokušaj prema golu Erića, golman Kazahstana je ovaj put odlično reagirao i skinuo taj pokušaj, ali je odbijanac u vlastitu mrežu nespretno pospremio Maliy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazahstan i Gruzija nalaze se u ligi D, najslabijoj u Ligi nacija, no pobjednik i ovog natjecanja izborit će kartu za Europsko prvenstvo 2020. godine. Inače, Liga nacija je novo reprezentativno natjecanje UEFA-e koje će zamijeniti prijateljske utakmice i utjecati na kvalifikacije za nadolazeća Europska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo natjecanje zamišljeno kao zamjena za većinu prijateljskih utakmica

Riječ je o natjecanju koje je zamišljeno kao zamjena za većinu prijateljskih utakmica, a reprezentacijama će omogućiti dvoboje u kojima će igrati protiv podjednako jakih momčadi. Natjecanje je podijeljeno u četiri jakosne lige (A, B, C i D), a svaka liga je dodatno podijeljena na četiri skupine s po tri ili četiri reprezentacije. Više o tome možete pročitati - OVDJE.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo