DALIĆ OTKRIO ŠTO JE S LOVRENOM / Lider obrane Vatrenih ipak ide na Euro, ali postoji problem

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić govorio je o povratku Dejana Lovrena, koji ima problema s ozljedom ligamenata

31.5.2021.
18:37
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Velikoj Gorici igra prvu pripremnu utakmicu za Euro 2020., a protivnik im je Armenija. Utakmicu su najavili izbornik Zlatko Dalić, a uz njega je po prvi puta bio Marcelo Brozović, on, naime, još nikada nije stao pred hrvatske novinare na pressici HNS-a.

Hrvatska nakon Armenije ima još jednu pripremnu utakmicu, onu s Belgijom 8. lipnja, ali neće odmah otputovati u Englesku već će svoj bazni kamp zadržati u Rovinju i putovat će na Otok samo na utakmice Europskog prvenstva. Prvu utakmicu na Euru Hrvatska igra 13. lipnja protiv Engleske na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren ipak ide na Euro

Zlatko Dalić govorio je o povratku Dejana Lovrena, koji ima problema s ozljedom ligamenata i mislilo se da neće moći na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lovren se oporavlja bolje od očekivanog, Lovren ide na popis, ide s nama, ali on neće sigurno biti za prvu utakmicu spreman. Nedao bog da se netko ozlijedi na utakmici sutra ili protiv Belgije".

Dalić je komentirao i zašto Hrvatska neće biti u Škotskoj u kampu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOĆNI TRICOLORI /

11 Francuza koji ne idu na EURO vrijede puno više od cijele naše reprezentacije

Image
MOĆNI TRICOLORI /

11 Francuza koji ne idu na EURO vrijede puno više od cijele naše reprezentacije

"Izabrali smo Škotsku i bili smo zadovoljni time, ali prema preporuci UEFA-e, zbog činjenice da u slučaju zaraze svi moraju u samoizolaciju, to je bio veliki rizik. Tražili smo kampove u Londonu, nismo mogli posložiti kombinaciju. Ostajemo u Rovinju, tu smo sa svojim narodom i to je najbolja solucija. Naravno da nam trebaju mir i koncentracija, ali uspjet ćemo stvoriti te uvjete. Treba nam vremena, ali vremena nikad dosta. Imamo probleme s ozljedama, ali počeli smo dobro raditi i tako moramo nastaviti. Najvažnije je da pazimo na ozljede, znate koliko nam fali bilo koji igrač kojeg nema. Mogu govoriti u motivu, ali već sam rekao da nam motiv neće biti dovoljan na Euru. Moramo igrati bolje", rekao je Dalić.

Izbornik o sastavu za Armeniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ćemo šansu svima, šest je zamjena, igrat ćemo dvije taktike u dva poluvremena. Pokušat ćemo neke igrače sačuvati, ali nećemo igrati s pola gasa, treba nam rezultat zbog dobre atmosfere", zaključio je Dalić.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić

Najveći problem

Dalić je progovorio i o najvećem problemu Vatrenih i otkrio na čemu sada intenzivno rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam vremena, ali vremena nikad dosta. Imamo probleme s ozljedama, ali počeli smo dobro raditi i tako moramo nastaviti. Najvažnije je da pazimo na ozljede, znate koliko nam fali bilo koji igrač kojeg nema. Mogu govoriti u motivu, ali već sam rekao da nam motiv neće biti dovoljan na Euru. Moramo igrati bolje. Od SP-a smo primili 11 golova nakon prekida, to je 28 posto od svih golova koje smo primili. Radimo isključivo na taktici za protivnike i vježbamo reakciju na prekide. Moramo to ispraviti, to je veliki problem", zaključio je Dalić.

Vatrenima sada ogled s Armenijom u utorak i 8. lipnja prijateljski sraz s Belgijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo