LEGENDARNI KAPETAN GA HVALI: / 'Nakon što su ga pojeli u Premier ligi, sad je sazrio'

Image
Foto: AFP

Još će se danima slušati o Nikoli Kaliniću, hrvatskom reprezentativcu koji je s tri pogotka srušio Inter u pobjedi Fiorentine na San Siru 4:1.

28.9.2015.
8:37
AFP
VOYO logo

Napadaču Viola kompliment je dao i legendarni kapetan Vatrenih Zvonimir Boban.

S 21 godinom iz Hajduka otišao u Blackburn

Komentirajući utakmicu za Sky Italia, za 27-godišnjeg napadača je izjavio: "Kalinić je sazrio u posljednje dvije sezone. Prerano je, kao i mnogi talentirani klinci, otišao iz matičnog kluba u Premier ligu. Tamo su ga pojeli. No, sad je mirniji, sve mu se namjestilo u Fiorentini, sjelo na svoje mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je nakon posudbi u Istru i Šibenik, s 21 godinom otišao iz Hajduka u Blackburn. Tamo se nije nametnuo, u dvije sezone zabio je tek sedam golova pa je nakon dvije godine izabrao odlazak u ukrajinski Dnjipropetrovsk. S Kalinićem u momčadi, lani je Dnjipro igrao finale Europske lige. Kalinć je bio strijelac u toj utakmici, ali na kraju je naslov obranila Sevilla. Nakon što je stigao poziv iz Firenze, Kalinić nije dvojio, izabrao je odlazak u jaču sredinu.

Pet golova u deset dana

Trebalo mu je nekoliko utakmica da se prilagodi na Fiorentininu momčad, a onda je u posljednjih deset dana "eksplodirao" na travnjaku. Dobro su ga zapamtili Basel, Bologna i Inter, njegove tri žrtve. Od 17. do 27. rujna hrvatski napadač zabio je pet pogodaka za Viole, četiri u Serie A i jedan u Europskoj ligi. Protiv Intera, Kaliniću je "sve ulazilo", prva tri udarca na gol, završila su u mreži, Interov vratar Handanović zaustavio je tek četvrti udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TALIJANI POLUDJELI ZA HRVATOM: /

'Super Kalinić, heroj sa San Sira, uništio je Inter'

Image
TALIJANI POLUDJELI ZA HRVATOM: /

'Super Kalinić, heroj sa San Sira, uništio je Inter'

Hrvatski izbornik Ante Čačić uoči utakmice s Bugarima ne mora brinuti o Manžukićevoj ozljede ili Olićevim kartonima, Kalinić je pokazao da je "devetka" njegova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo