ROONEY SE VRATIO KUĆI: / Legenda Manchester Uniteda ponovno na mjestu zločina, tamo gdje je nekoć razočarala tisuće navijača

Image
Foto: AFP

Wayne Rooney (31) vratio se kući, u svoj Liverpool, u Everton u kojem je počeo svoju nogometnu karijeru.

8.7.2017.
23:21
AFP
VOYO logo

Nakon 13 godina zabijanja za Manchester United, u kojem je bio kapetan i ostvario najvažnije i najveće rezultate svoje karijere, Wayne Rooney ponovno je u "starom jatu", u svom rodnom kraju, što je dio dogovora između Toffessa i Uniteda u transferu Lukakua na Old Trafford.

Došao džipom u trening centar

U subotu je došao u trening centar Evertona "Finch Farm" kako bi obavio liječnički pregled i potpisao za Everton, piše britanski The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZVIJEZDA OD 85 MILIJUNA EURA ZAVRŠILA U PRITVORU: Policija nije imala milosti i uhitila ga je

Rooney je bio najskuplji svjetski nogometni tinejdžer kad je 2004. prešao iz Evertona u United sa svega 18 godina. Njegov odlazak iz kluba, za koji je govorio kako je njegova "jedina ljubav", što je 2015. u jednom intervjuu ponovio i koji se dogodio posljednjeg dana prijelaznog roka, razočarao je tisuće navijače Toffessa koji su mislili kako je on igrač za budućnost kluba. U njega su polagali nade jer je bio posebna klasa kakva se do tad nije vidjela. Jak, brz, tehnički potkovan dobrog udarca, sa sjajnim pregledom igre. Imao je sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momak iz Liverpoola

Veći dio navijača je za njegov povratak u klub jer je ipak njihovo dijete, dečko iz kraja rođen u Croxtethu, predgrađu grada "Beatlesa", iz Armill Roada u Liverpoolu. No, neki mu nisu zaboravili to što ih je napustio kad je bio klinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni radikalniji, koji su u Engleskoj u ovom slučaju ipak manjina, znali su mu u prošlosti i zviždati za vrijeme utakmica, pa čak i onih prijateljskih humanitarnih karaktera, kad je igrao u dresu Evertona koji on, to nema sumnje, voli, što nikad nije ni skrivao. To je ipak njegov klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za njega je tad karijera strelovito krenula prema gore, što potvrđuje da mu je to bio potez života. Rooney je igrajući za Manchester United osvojio 5 naslova prvaka Engleske, Liga Kup je osvajao četiri puta, ima jedan FA kup, Europsku ligu, Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo i Ligu prvaka 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, 2010. godine Rooney je dobio nagradu od nogometnih igrača i novinara u Premiershipu za najboljeg nogometaša Premierlige. Ukupno je Rooney za Manchester United odigrao 393 utakmice i zabio 183 gola.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo