PITALI ZNALCA /

Legenda i bivši igrač Real Madrida podijelio svoje mišljenje: 'On je moj favorit za Zlatnu loptu'

Image
Foto: Profimedia

Ove godine, trojica igrača posebno se ističu u utrci za Zlatnu loptu: Jude Bellingham, Vinícius Júnior i Rodri

22.7.2024.
13:04
Profimedia
VOYO logo

Ove godine, borba za Zlatnu loptu sve je uzbudljivija, a rasprave o tome tko će biti najbolji nogometaš svijeta za 2024. već su u punom jeku. Svoj sud dao je i Karim Benzema, izjavivši tko je, prema njegovom mišljenju, igrač koji je obilježio proteklu sezonu.

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Bivši izbornik Argentine opleo po francuskoj zvijezdi: 'Igra kao da je autist'

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Bivši izbornik Argentine opleo po francuskoj zvijezdi: 'Igra kao da je autist'

Nakon dugogodišnje dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda, napetost oko Zlatne lopte se vratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su prethodnih godina Argentinac i Portugalac bili gotovo jedini kandidati za ovu nagradu, ove godine stvari su znatno zanimljivije.

Ove godine, trojica igrača posebno se ističu u utrci za Zlatnu loptu: Jude Bellingham, Vinícius Júnior i Rodri. Bellingham i Vinícius imali su izvanrednu sezonu u Real Madridu, a Rodri je briljirao u dresu Manchester Cityja i s reprezentacijom Španjolske osvojio Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karim Benzema, koji je i sam osvajao ovu prestižnu nagradu, podijelio je svoje mišljenje o tome tko bi trebao biti dobitnik. U intervjuu za španjolske medije, Benzema je jasno izrazio svoj favoritizam prema Viníciusu.

"Rekao bih da je Vinícius zaslužio Zlatnu loptu, i to ne samo za prošlu sezonu, već i zbog njegove konzistentne igre posljednjih godina. On je iznad ostalih i kompletan igrač," istaknuo je Benzema.

"Vinícius može sam riješiti utakmicu, naravno, uz pomoć suigrača, ali uvijek je tu kad Real Madrid treba odlučujući potez. Zbog toga je on moj favorit za Zlatnu loptu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinícius je prošle sezone za Real Madrid odigrao 39 utakmica, postigao 24 gola i upisao 11 asistencija, osvojivši Ligu prvaka, La Ligu i španjolski Superkup.

Slično je i s Bellinghamom, no njih dvojica nisu se previše istaknula na Copa Americi, odnosno Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodri je, s druge strane, osvojio Euro 2024. sa Španjolskom i imao impresivnu sezonu s Manchester Cityjem, osvojivši Premier ligu i klupsko svjetsko prvenstvo.

Jedno je sigurno – borba za Zlatnu loptu nije bila zanimljivija već dugo vremena.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo