BORBA ZA SP / Talijani i Švicarci podijelili bodove u sjajnoj utakmici, Jorginho promašio penal u 90. minuti

Image
Foto: Profimedia

Švicarce je u igri za prvo mjesto skupini ostavio Jorginho koji je promašio penal u završnici utakmice

12.11.2021.
23:11
Profimedia
VOYO logo

Borba talijanskih i švicarskih nogometaša za prvo mjesto u skupini C i izravni plasman na SP 2022. se nastavlja budući da su ove dvije reprezentacije remizirale u Rimu (1-1).

Image
BIT ĆE NAPETO /

Dalića i dečke čeka pakleni posao u nedjelju. Ruski izbornik poslao važnu poruku Vatrenima uoči zadnje utakmice

Image
BIT ĆE NAPETO /

Dalića i dečke čeka pakleni posao u nedjelju. Ruski izbornik poslao važnu poruku Vatrenima uoči zadnje utakmice

Sjajnu su utakmicu na rimskom Olimpicu odigrali Talijani i Švicarci u kojoj je počelo frcati na sve strane od samog početka, a tako je bilo zbog ranog gostujućeg pogotka Silvana Widmera u 11. minuti. Okafor je tada napravio pola posla, povratnom loptom pronašao natrčalog Widmera koji je loptu zakucao pod gredu topovskim udarcem s vrha šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jorginho promašio penal

Vrlo brzo nakon toga je Švicarska mogla povećati prednost jer je imala dvije sjajne prilike, ali je i na drugoj strani fantastično branio švicarski vratar Sommer koji je zaustavljao sjajne prilike Barelle i Chiese. No, europski prvaci do kraja poluvremena su ipak izjednačili, a nakon prekida je glavom u 36. minuti pogodio Di Lorenzo.

U nastavku je ritam ipak pao, makar je Italija bila nešto bolja i bliže drugom, pobjedničkom pogotku. Savršenu šansu za to europski prvaci Talijani su imali u 90. minuti kada je nakon reakcije VAR-a sudac Taylor dosudio jedanaesterac. No, Jorginho je pucao preko vrata i time ostavio Švicarce u igri za prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo prije kraja Italija i Švicarska su ostale izjednačene na vrhu (po15 bodova) te se drama seli na posljednje kolo kada Italija gostuje kod Sjeverne Irske, a Švicarska ima domaći ispit protiv Bugarske. Osim što će loviti pobjede, obje momčadi će tražiti što veće pobjede zbog gol-razlike koja je trenutačno na strani Talijana (plus od dva gola).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti u kvalifikacijama

U skupini F je sve jasno i prije posljednjeg kola. Još ranije je bilo poznato da je Danska osigurala prvo mjesto i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je nakon ovog petka poznato kako će iz ove skupine dodatne kvalifikacije igrati Škotska.

Slavili su Škoti kod Moldavije 2-0 golovima Pattersona u prvom i Adamsa u drugom poluvremenu čime su pobjegli Izraelu na nedostižnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savršene kvalifikacije Danske prekinuli su Farski otoci. Naime, do ovog kola je Danska imala svih osam pobjeda, ali i razliku pogodaka 27-0. No, protiv Farskih otoka je prvi put kapitulirala danska obrana i to u 89. minuti (Olsen). Danska je ipak pobijedila 3-1 i time došla do nove, devete pobjede.

Na trećem mjestu ove skupine bodovno su se izjednačili Austrija i Izrael nakon što su Austrijanci slavili u međusobnom ogledu 4-2 (dva gola Schauba).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezima fali bod

U skupini I Engleska je došla milimetrima blizu prvog mjesta i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Prije posljednjeg kola Engleska ima tri boda više od drugoplasirane Poljske i za prvo mjesto Englezima, bez obzira na rezultat dvoboja Poljska - Mađarska u zadnjem kolu, treba tek bod na gostovanju kod San Marina koji ima devet poraza iz devet utakmica. Kako god, pravo čudo tek može svrgnuti Englesku s prvog mjesta jer ima i za šest golova bolju razliku pogodaka od Poljske.

Englezi i Poljaci dobili su svoje utakmice ovog petka. Engleska je na Wembleyju razbila Albaniju (5-0), a sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta (čak tri gola Harryja Kanea te po jedan Maguirea i Hendersona).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ništa drugo, Poljaci su lakom pobjedom kod Andore od 4-1 osigurali drugo mjesto i doigravanje. U tom susretu je Robert Lewandowski postigao dva gola (ukupno osam u kvalifikacijama), što ga stavlja na drugo mjesto ljestvice strijelaca (iza Nizozemca Depaya). Na osam golova su još Kane i Izraelac Zahavi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo