OGLASIO SE DARIO

KREĆE LI ŠIMIĆ U RUŠENJE ŠUKERA? ‘Ima puno stvari u HNS-u koje moraju biti bolje, ali…’

Dan nakon što je u talijanskoj Gazzetti dello Sport izašao intervju u kojem je najavio svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), Dario Šimić je osjetio potrebu pojasniti svoje riječi.

Mnogi su se ponadali da je bivši stoper Dinama, Intera i Milana spreman krenuti u bitku za čišćenje hrvatskog nogometa, ali dan kasnije je 41-godišnji Šimić ipak stao na loptu. Oglasio se priopćenjem na Facebook stranici Hrvatske udruge Nogometni sindikat  kojoj je na čelu.

BIVŠI VATRENI PRIJETI ŠUKERU I DRUŠTVU: Legenda najavila pohod na čelno mjesto HNS-a

‘Nije vrijeme za isticanje kandidature’

Uslijed brojnih medijskih napisa, imam potrebu očitovati se. Kao prvo, moja jedina funkcija u hrvatskom nogometu je ona predsjednika Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS). I na tu sam funkciju iznimno ponosan. Smatram da sam sa svojim timom ljudi napravio izuzetne stvari. U proteklih pet godina, između ostalog, HUNS je postao punopravni član FIFPro-a. Organizirali smo pet ‘Kampova za igrače bez ugovora’, pet Nogometnih Oscara, besplatno smo zastupali igrače u 240 sporova, pomogli smo onim igračima koji su igrali u Francuskoj ostvariti pravo na svoje mirovine. Preko HUNS-a trenutno studiraju 32 studenta na UCN Sveučilištu u Danskoj, na što sam vrlo ponosan. Ni iz čega je nastao HUNS, otvorena su četiri nova radna mjesta. Bili smo društveno odgovorni te smo radili na brojnim projektima od kojih bih izdvojio ‘Pokažimo crveni karton rasizmu, ‘Reci ne namještanju utakmica’, ‘Igrajmo za život, igrajmo za njih’ i još mnogi drugi… Moram reći da sam iznimno ponosan na sve što je dosad napravljeno u HUNS-u. Jako sam ponosan na svoj tim”, započeo je Šimić.

“Da, istina je da sam dao intervju za Gazzettu. Poštujem instituciju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj ima puno stvari koje trebaju i moraju biti bolje. Ali smatram kako nije vrijeme za isticanje kandidature prije dvije iznimno važne utakmice koje predstoje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Primarni cilj svih nas koji radimo za nogomet jest odlazak reprezentacije u Rusiju. Stoga, ni na koji način ne želim remetiti prijeko potrebni mir. Reprezentacija i hrvatski nogomet trebaju biti iznad svih nas”, zaključio je Šimić u priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr