Taman kad su ga otpisali, Vatreni zabio dva gola 'budućem' klubu!

Evertonov menadžer Roberto Martinez priznao je kako je napadač njegove momčadi Nikica Jelavić tražena osoba na transfer-tržištu.

4.1.2014.
13:25
VOYO logo

Jelavić je na izlaznim vratima Evertona zbog male minutaže, te želi klub u kojem će se uspjeti nametnuti svojim igrama hrvatskom izborniku Niki Kovaču uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Jedan od klubova zainteresiranih za njegovo dovođenje je engleski drugoligaš QPR u kojem na posudbi igra Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rangersi su se raspitivali o Nikici, ali nije bilo ničeg konkretnog. Bilo je nekoliko klubova koji su se raspitivali za njega, nekoliko stranih i nekoliko britanskih. Hoće li njegova situacija utjecati na moj odabir? Ne. Nemam nikakve sumnje da je Niki spreman za igru i da će odigrati dobro. Bili smo jako otvoreni i iskreni s Nikijem. Sjeli smo i razgovarali o situaciji tako da svi znamo na čemu smo", rekao je Martinez uoči utakmice koja bi ipak sve mogla promijeniti.

Naime, Jelavić je postigao je dva pogotka u pobjedi Evertona 4:0 nad Queens Park Rangersom u 3. kolu engleskog FA Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je bio vrlo uvjerljiv protiv drugoligaša za koji je drugo poluvrijeme odradio Niko Kranjčar. Jelavić je svoja dva pogotka postigao u 43. i 68. minuti, oba puta nogom.

Mogao je naš igrač okruniti sjajan nastup i hat trickom, ali je u 74. minuti promašio kazneni udarac, koji je prethodno izborio Bryan Oviedo. Bili su to prvi pogoci hrvatskog napadača u ovoj sezoni u svim natjecanjima u tek 10. nastupu. Preostala dva pogotka za momčad Roberta Martineza postigli su Ross Barkley i Seamus Coleman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Arsenala posljednji su ove subote izborili 4. kolo engleskog FA Cupa. U velikom londonskom derbiju "topnici" su s 2-0 nadigrali Tottenham. Sa po golom u oba poluvremena momčad Arsenea Wengera lakoćom je prošla u iduće kolo natjecanja. Obje su momčadi izvele prilično jake sastave, a boljim se taktičarom, u odnosu na Tima Sherwooda, ipak pokazao francuski strateg Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac prvog pogotka u 31. minuti bio je Santi Cazorla, nakon što ga je na lijevoj strani Tottenhamova šesnaesterca lijepo poslužio mlađahni Serge Gnabry. Španjolac je iz prve lijevom nogom neobranjivo pogodio dijagonalni kut gola Huga Llorisa.

Konačan rezultat postavio je Tomaš Rosicky nakon katastrofalne pogreške Dannyja Rosea u obrani. Češki je reprezentativac sam izbio pred Llorisa u 61. minuti, te je samo "piknuo" loptu preko francuskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FA Cup, 3. kolo: Middlesbrough – Hull City 0-2 West Bromwich – Crystal Palace 0-2 Stoke City – Leicester 2-1 Southampton – Burnley 4-3 Newcastle – Cardiff City 1-2 Norwich – Fulham 1-1 Aston Villa – Sheffield United 1-2 Everton – QPR 4-0 Arsenal – Tottenham 2-0

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo