KRANJČAR I DINAMO ISPISALI POVIJEST: / Ovako nešto ne pamti se 30 godina, još od doba Jugoslavije

Image

Nogometaši Dinama u srijedu navečer ispisali su povijest.

10.8.2016.
22:10
VOYO logo

Naime, Modri nikada u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi nisu s četiri gola razlike slavili na Poljudu. Zlatko Kranjčar postao je prvi trener Dinama koji je na tom stadionu ali i na gostovanju u Splitu upisao ovako visoku pobjedu.

Image
TEŽAK POTOP HAJDUKA: /

Dinamo protutnjao Poljudom i razbio splitske iluzije!

Image
TEŽAK POTOP HAJDUKA: /

Dinamo protutnjao Poljudom i razbio splitske iluzije!

Dva puta u bivšoj državi

Dinamo je, inače, u jugoslavenskoj ligi dva puta slavio s četiri gola razlike na gostovanju u Splitu. Prva je bila 1972. i to na Starom placu (1:5), dok je druga došla 14 godina kasnije, 1986. Tada je Dinamo na Poljudu slavio kao i u srijedu navečer, 0:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Pobjedu Dinamu za najveću pobjedu na Poljudu nakon proglašenja hrvatske neovisnosti donijeli su Marko Rog (45+1, 60) i Junior Fernandes (57, 68).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjčar iznenađen

"Prije utakmice nisam očekivao tako visoku pobjedu, ali situacija se otvorila i moji igrači su iskoristili šanse za gol", rekao je Kranjčar. Istaknuo je kako je pogodak Marka Roga u posljednjoj minuti prvog polovremena otvorio puno mogućnosti da Dinamo u drugom poluvremenu nadigra Hajduka.

"Dinamo je bio bolji", doao je je te kazao je kako je Hajduk imao opterećenje da nastavi niz dobrih rezultata koje je ostvario na početku sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz povijesti znamo da kad Hajduk ostvaruje rezultatski plus, onda se u tom klubu stvori atmosfera velikog zadovoljstva, neću reći euforije, ali ja sam znao kako trebamo odgovoriti te sam postavio dva zadnja vezna igrača koji su neutralizirali igru i agresiju Hajduka, a onda smo išli u polukontre i kontre", pojasnio je Kranjčar.

Ovim rezultatom Dinamo je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 10 bodova koliko ima i i Rijeka, no Modri imaju bolju razliku pogodaka. Slijede Hajduk i Osijek sa po devet boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo