KRAMARIĆEV ŠEF MOŽE SPASITI CIJELI SVIJET OD KORONE: / 'Ubio' je Trumpa izjavom i oduševio milijune ljudi

Image
Foto: : Profimedia, AFP

Rad Hoppove tvrtke prepoznao je i američki predsjednik Donald Trump

16.3.2020.
14:40
: Profimedia, AFP
VOYO logo

Omražen je u Njemačkoj, navijači mnogih klubova dižu transparente protiv njega i nazivaju ga "kurvinim sinom", a sada bi Hoffenheimovu direktoru Dietmaru Hoppu cijeli svijet mogao biti neizmjerno zahvalan, a ti isti navijači mogli bi moliti za oprost.

Naime, Dietmar Hopp vlasnik je kompanije CureVAC, koja je otišla podosta daleko u radu na cjepivu protiv notornog koronavirusa i uskoro se sprema na kliničke testove učinkovtosti, piše Spiegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad Hoppove tvrtke prepoznao je i američki predsjednik Donald Trump koji je ekskluzivno ponudio Hoppu da proda cjepivo Amerikancima kako bi oni prvi u svijetu bili zaštićeni od virusa.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

29.02.2020, Football 1. Bundesliga 2019/2020, 24. match day, TSG Hoffenheim - FC Bayern Muenchen, in PreZero-Arena Sinsheim. dem Bayern-Ultras Hoffenheims Dietmar Hopp and Plakaten geschaendet haben, wurde das match unterbrochen, da and einem Nichtangriffspakt zuende gebracht, Dietmar Hopp (li, Hoffenheim) and Vorstandsvorsitzender Karl-Heinz Rummenigge (re, FC Bayern Muenchen) gehen and den teamen zur Hoffenheimer Fankurve um sich zu bedanken. Football: Germany, 1. Bundesliga, Sinsheim - 29 Feb 2020, Image: 501989187, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odbio Trumpa

Hopp je odbio Trumpa i onda još oduševio izjavom. "Ako želimo razviti učinkovito cjepivo protiv koronavirusa, onda osoba koje ga primjenjuje kako bi zaštitila ljude mora pokazati više solidarnosti s njima. Odbio sam ovu i još neke ponude za prodajom ekskluzivnog prava na cjepivo, jer kada bude gotovo i uspješno, želim da bude na raspolaganju cijelom svijetu, a ne samo odabranima", rekao je Hopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko je oduševljenje izazvala izjava i gesta Hoppa pa je odmah reagirao i ministar njemačkog gospodarstva Peter Altmaier: "To je sjajna odluka i poruka te kompanije. Time što će cjepivo, ako bude uspješno, ponuditi svima, pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo