KRAJ: / Bili za 100. rođendan neriješeno s Barçom

23.7.2011.
17:53
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja: 35.000. Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Hajduk: Subašić, Inoha, Vejić, Maloča, Lima, Oremuš, Brkljača, Tomasov, Anas Sharbini, Vuković, Vukušić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona: Valdes, Dalmau, Alcantra, Lozano, Keita, Lobato, Carmona, Afellay, Fontas, Dos Santos, Villa

Kraj utakmice. Hajduk je uspio na Poljudu sačuvati netaknutu mrežu i odigrati 0:0 protiv europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

87' - Zamjene u Hajduku. Umjesto Sarića i Trebotića ušli su Džoni i Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Igru vodi Barcina obrana. Svi igrači Hajduka su iza lopte, pa je igračima Barcelone jako tešo naći slobodan prostor.

77' - Trebotić pucao sa 20 metara. Hajdukov veznjak dobro je pucao sa 20 metara, ali njegov udarac otišao je tik uz vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Subašić zaplivao u prazno. Jedan nesporazum Subašića i Inohe mogao je iskoristiti Jeffren, ali uspio je Japanac na vrijeme ispraviti pogrešku i izbaciti loptu u korner.

66' Subašić spasio Hajduk. Maxwell je odlično prošao kroz sredinu terena i gurnuo loptu za Jeffrena, ali odlično je bio postavljen Subašić i došao je prvi do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Nove zamjene u Hajduku. Iz igre su izašli Lima i Brkljača, a u igru ušli Ljubičić i Kukoč.

62' - Vuković ponovno prijeti iz slobodnog udarca. Još jednu priliku imao je Vuković iz prekida, ovog puta dosta desno iskosa. Ipak udarac je bio vrlo loš i otišlo je to iznad vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Juan pucao pokraj gola. Nakon odlične akcije s ruba šesnaesterca pucao je Juan, ali prohujalo je to pokraj vratnice.

57' - Zamjena u Hajduku. Umjesto Oremuša u igru je ušao Luštica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Barca opet sakrila loptu. Kao i na početku utakmice, i u nastavku je Barcelona preuzela inicijativu i sakrila loptu Splićanima.

48' - Vuković zamalo iz slobodnog udarca. Sa 25 metara iz slobodnog udarca odlično je pucao Vuković, ali je krajnjim naporom to ispod grede izvadio Pinto, koji je Valdesa zamijenio na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Zaprijetio Jeffren. Odlično je pucao Jeffren sa 30 metara, ali prohujalo je to pokraj lijeve vratnice.

46' - Oba trenera mijenjala su na poluvremenu. Kod Barcelone su ušli Busquets, Iniesta, Abidal, Jeffren i Pinto. Balakov je u igru uveo Jamesa, Trebotića, Sarića i Ahmada Sharbinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Loptu su s centra izveli nogometaši Barcelone. Napravljene su mnoge izmjene u oba sastava, pa će proći neko vrijeme da se sve to registrira.

Kraj prvog poluvremena. Nakon prvih 45 minuta na Poljudu je 0:0, ali Splićani su ostavili jako dobar dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

45' - Alcantra odlično pucao sa 20 metara. Odličan udarac prema Subašiću uputio je Alcantra, ali uspio je vratar Hajduka odbiti loptu. Obrana je nakon toga otklonila opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Inoha sa 20 metara u Valdesa. Nove probleme obrani Barce napravio je Japanac Inoha, ali njegov je udarac bez većih problema zaustavio Valdes.

39' - Villa nije mogao preko zida. Ponovno je iz slobodnog udarca zaprijetio David Villa, ali njegov udarac nije mogao preko živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Tomasov promašio još jednu veliku priliku. Imao je Marin Tomasov još jednu veliku priliku da dovede Hajduk u vodstvo, ali je ovog puta nakon ubacivanja sa lijeve strane bio prekratak.

31' - Villa zaprijetio iz slobodnog udarca. David Villa odlično je izveo slobodan udarac , ali otišlo je to malo iznad vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Velika šansa za Tomasova. Savršenu dugu loptu za Tomasova dao je Anas Sharbini. Uspio je igrač Hajduk pobjeći obrani Barce, ali na zadnjoj prepreci čekao je Valdes. Tomasov je dobro pucao, ali španjolski vratar je odlično reagirao.

24' - Afellay priprijetio sa 25 metara. Najviše problema obrani Splićana stvara Afellay. Još jednom je pobjegao Oremušu, ali je njegov udarac sa 25 metara obranio Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Guardiola često na nogama. Trener Barce nekoliko se puno morao dići sa svoje klupe kako bi svojim igračima, posebno onima u obrani, ukazao na neke greške.

16' - Villa pogodio vratnicu. Napadač Barcelone odlično je pucao sa 25 metara, ali njegov udarac je zaustavila je vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Lijepa akcija Tomasova. Odlično se Tomasov prošao na desnoj strani, ali njegovo proigravanja za Vukušića uspio je zaustaviti branič gostiju.

11' - Barca zaprijetila nakon kornera. Pokušala je momčad Pepa Guardiole iz prekida zaprijetiti Subašiću, ali obrana Hajduka ipak je dobro reagirala i opasnot pred golom je otklonjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Hajduk čeka priliku iz kontre. Priliku za pogodak Hajduk će tražiti iz kontre. Prvu takvu priliku imali su u 7. minuti kada je Vukušić pobjegao obrani Barce, ali ipak nije uspio uputiti udarac prema Valdesu.

3' - Barcelona sakrila loptu Hajduku. Iako bez većine standardnih prvotimaca, Barca je otpočetka preuzela inicijativu i sakrila loptu igračima Krasimira Balakova.

1' - Započeo je susret na Poljudu. Nakon minute šutnje za tragično stradale u terorističkom napadu u Norveškoj napokon je počela utakmica u Splitu. Početni udarac na Poljudu izveo je Drago Gabrić.

Danima se nagađalo u kakvom će sastavu doći Barcelona u Split, a na kraju je europski prvak mnoge razočarao jer na Poljudu neće istrčati čak osam igrača koji su igrali finale Lige prvaka. I dok se otpočetka znalo da neće biti Južnoamerikanaca, u posljednji tren otpali su i Pique, Pedro i Xavi.

Ipak, tu su Villa, Iniesta, Abidal i Valdes, pa će biti zanimljivo vidjeti mogu li se Splićani nositi s tom, dosta oslabljenom, Barcelonom. Što misli o dolasku europskog prvaka bez najvećih zvijezda, publika je pokazala na zagrijavanju, kada je zvižducima popratila njihov dolazak na teren.

Zbog strašnog nevremena koje je tokom dana zahvatilo Split, igrači Barcelone sletjeli su na kaštelansku zračnu luku Resnik sa sat vremena zaostatka. Iako je prvotno Barçina konferencija za novinare bila odgođena, na posljetku je ipak održana.

Dok su ostali dečki pojurili prema sobama hotela Lav, trener Barcelone Pep Guardiola, te Sergio Busquets i Victor Valdes pojavili su se na novinarskoj konferenciji.

Strateg katalonske momčadi odmah je na startu oduševio sve prisutne pozdravivši novinare na hrvatskom jeziku.

"Poznajem Split i Hrvatsku, zemlja ste koja voli nogomet i uvijek težite pobjedi, tako će biti i protiv nas. Prije svega žao mi je jer ste očekivali da će doći svi moji igrači. I ja bih volio i radi vas i radi sebe da sam mogao povesti sve igrače. Messi i ostali s Copa Americe nisu imali odmor 11 mjeseci, Pique i Pedro odradili su samo dva treninga, Xavi nijedan. Ne bi ih sve doveo ni da se radi o finalu Lige prvaka", izjavio je Guardiola koji je otkrio kako ni jednom nije 'škicnuo' na prošlosezonske utakmice Bijelih.

"Nisam gledao ni jednu utakmicu Bijelih jer su prošle sezone imali drugog trenera pa nije bilo smisla."

Potom je najavio i večerašnji dvoboj.

"Unatoč izostancima ostalo nam je nekoliko sjajnih igrača, Villa, Sergio, Iniesta, vjerujem svima. Želimo pobijediti i igrati napadački, a znam kakva nas atmosfera očekuje na stadionu i da ste nogometni zaljubljenici i mislite da možete pobijediti sve. Budite uvjereni da vas čeka prava Barcelona."

S riječima svog trenera složio se i vratar Blaugrane, Victor Valdes.

"Barcelona nije skupo nekolicine igrača, nego filozofija. Svak tko istrči na teren bit će jednako dobar. Barcelona koja je doputovala u Split na jednak bi način poharala Ligu prvaka."

Nezaobilazna tema je bio, bivši igrač Barcelone, Robert Prosinečki.

"Volio bih da me jednog dana trenira Prosinečki, volio sam ga kao dijete", zaključio je Sergio Busquets.

specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201107220345006 arti-201107220636006 arti-201107210120006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo