KRAJ: / Veličanstveni Kelava donio Ligu prvaka u Zagreb!

'Sigurno neće biti podcjenjivanja, inzistirao sam na tome posljednjih dana. Moramo sačuvati sabranost i mirnoću.

23.8.2011.
11:27
VOYO logo

Malmö. Stadion: Malmö New Stadium. Gledatelja: 24.000. Sudac: Nicola Rizzoli (Italija)

Strijelac: 1:0 - Figueiredo (69.'), 2:0 - Jansson (86.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malmö: Melicharek, Vinzents, Halsti, Larsson, Figueiredo, Hamad, Jansson, Pekalski, Ricardinho, Durmaz, Mehmeti

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Tonel, Vida, Cufre, Calello, Leko, Badelj, Sammir, Beqiraj, Rukavina Kraj utakmice. Veličanstveni Ivan Kelava najzaslužniji je što će se ove godine igrati Liga prvaka na Maksimiru. Skidao je vratar Modrih sve što je trebalo i tako donio veliko slavlje Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xkooiv?width=596&hideInfos=1

90' + 2 - Veličanstveni Kelava još jednom spasio. Odlično je Kelava još jednom reagirao nakon udaraca Šveđana sa 10-ak metara i odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 1 - Požutio je i Šitum. Zbog prekršaja na desnoj strani žuti karton dobio je Šitum.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88'- Rukavina izašao iz igre. U posljednjih pet minuta igre umjesto Rukavine na terenu je Krstanović.

86' - GOOOOOLLL za Malmö. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Dinama najbolje se snašao Jansson, koji je uspio dobro primiti jednu loptu i poslati je ispod Kelave u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Jurčič iz igre izvadio Sammira. U posljednjih 10 minuta u igri je Mario Šitum. Zbog sporog izlaska iz igre, Brazilac je i požutio.

79' - Rexhepi i Albornoz u igri. Iz igre su izašli Durmaz i Mehmeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Fantastični Kelava čuva Ligu prvaka. Prilike pred vratima Dinama se redaju jedna za drugom, međutim Ivan Kelava apsolutni je junak Dinama, skinuo je tri udarca u manje od jedne minute.

75' - Durmaz odlično nabacio, Mehmeti ostao kratak. Calello je ispao na desnoj strani, Durmaz je odlično nabacio, ali je Mehmeti ostao kratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69 ' - GOOOOLLLLL za Malmö. Figueiredo je odlično izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane. Kelava je postavio samo dva igrača u živi zid, a igrač Malmö je pogodio pokraj njih i Kelave na golu i zabio za vodstvo domaćina.

68' - Rukavina ponovno sam pred vratarom domaćina. Još je jednom Rukavina mogao potvrditi Ligu prvaka nakon što ga je proigrao Badelj, ali ponovno je gađao točno u vratara domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Kelava obranio dvije šanse domaćina. Prvo je s ruba šesnaesterca pokušao Durmaz, ali je Kelava uspio to odbiti. Lopta je došla do Mehmetija na 10-ak metara, ali i to je vratar Dinama uspio obraniti.

64' - Malmö prijeti sa svih strana. Domaćini napadaju sa svih strana. Pokušali su ubacivanjem sa desne strane, ali je na sreću Dinama lopta sve preletjela u šesnaestercu. Nakon novog ubacivanja s druge strane obrana DInama je otklonila opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Vinzents srušio Badelja i požutio. Pokušao je kapetan Dinama pokrenuti jednu kontru, ali ga je srušio kapetan domaćina, zbog čega je i požutio.

58' - Iz igre je izašao Beqiraja. Jurčić je primjetio da Dinamo pada u sredini terena, pa je iz igre izvadio Beqiraja, a u igri je Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Beqiraj i Rukavina promašili mrtvace. Beqiraj je nakon odličnog proigravanja Sammira sam istrčao pred vratara Malmöa, ali je on to uspio odbiti. Lopta se odbila na noge Rukavini, pred kojim je bio sam branič domaćina. Napadač Modrih je uputio dosta slab udarac, koji je lako blokiran.

50' - Pocrvenio je Vrsaljko. Ricardinho je htio izbaciti jednu loptu izvan granica igrališta zbog Leke koji je ostao ležati na sredini terena. Durmaz to nije dopustio, a Vrsaljko je neoprezno startao na igrača Malmö uz aut liniju . Sudac nije imao milosti i pokazao je našem nogometašu izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugih 45 minuta. Nijedan trener nije se odlučio mijenjati ništa u svojoj momčadi.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xkonb3?width=596&hideInfos=1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Dinamo je još samo 45 minuta udaljen od plasmana u Ligu prvaka. Da je Rukavina pogodio u posljednjim trenucima prvog dijela, već sada bi se moglo početi slaviti.

45' + 2 - Rukavina mogao osigurati Ligu prvaka. Nakon odličnog proigravanja Sammira, Ante Rukavina sam je izašao pred vratara Malmöa, ali je njegov udarac otišao pored vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Tonel požrtvovnim startom otklonio opasnost. Malmö je stisnuo Dinamo u samoj završnici prvog dijela, a nakon jednog ubacivanja sa lijeve strane požrtvovnim startom spriječio je veliku opasnost za Kelavu.

40' - Žuti karton za Cufrea. Zbog namjernog igranja rukom požutio je i Cufre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Požutio Calello. Zbog grubog prekršaja na polovici Malmöa požutio je Calello.

35' - Leko oprobao udarac iz daljine. Pokušao je iz daljine i Jerko Leko, ali i njegov udarac otišao je daleko od vratiju. Dinamo još uvijek nema udarac u okvir vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Rukavina pucao glavom pokraj gola. Nakon ubacivanja Sammira s desne strane nečuvan je u sredini bio Rukavina, ali nije uspio glavom dobro zahvatiti loptu i otišlo je to pored vratiju.

26' - Dinamo ima problema s kontrolom loptom. Igrači Krune Jurčića nikako da odigraju suvislu akciju, Malmö zasad ima veći posjed lopte, ali ne mogu stvoriti izrazitu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Durmaz pucao preko gola sa 20 metara. Lijepu su akciju složili Šveđani, a završni udarac Durmaza otišao je preko vratiju. Bila je to vrlo izgledna prilika za domaćina, ali je nedostajalo preciznosti.

17' - Ricardinho probao sa 25 metara. Za malo prostora izborio se Ricardinho, ali je njegov udarac blokirao Leko.

11' - Pokušaj Sammira. Oprobao je svoj udarac sa 20 metara Sammir, ali je to otišlo pokraj desne vratnice.

9' - Zaprijetio je Hamad. Pokušao je napadač Malmöa udarcem sa 20-ak metara, ali bio je to lagan posao za Kelavu.

7' - Durmaz srušio Sammira i požutio. Potegnuo je Sammir jednu kontru Dinama, a na 40 metara od vratiju Malmöa srušio ga je Durmaz, zbog čega je i požutio.

5' - Fantastična reakcija Kelave. Odlično su Šveđani podvalili loptu za Mehmetija koji se našao oči u oči sa Ivanom Kelavom, ali je vratar Modrih na vrijeme uklizao i otklonio opasnost.

1' - Počela je utakmica u Malmöu. Prvi su sa centra krenuli domaćini.

Dinamo je pred povijesnom prilikom da u Švedskoj nakon 12 godina ponovno vrati Ligu prvaka na Maksimir. Trener ModrihKruno Jurčić nema većih problema sa sastavom, a u odnosu na prvu utakmicu u momčadi su, umjesto Ibaneza i Krstanovića, Cufre i Beqiraj.

Malmö će krenuti puno ofenzivnije nego na Maksimiru, pa će prema vratima Ivana Kelave krenuti sa čak tri napadača.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Svanuo je veliki dan za Dinamo. Hrvatski prvak će u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka pokušati obraniti prednost 4:1 iz prvog susreta te nakon punih 12 godina u Hrvatsku dovesti najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje.

Trener Krunoslav Jurčić posljednjih je dana najviše radio na psihičkoj pripremi igrača za utakmicu.

"Sigurno neće biti podcjenjivanja, inzistirao sam na tome posljednjih dana. Moramo sačuvati sabranost i mirnoću. Ovo je velika utakmica, treba biti maksimalno ozbiljan i motiviran, ali opet paziti da se ne pretjera u tome", kaže Jurčić i dodaje:

"Malmö će sigurno igrati s dvoje napadača, krenut će na sve ili ništa, jer nemaju baš nikakvog pritiska. No, mi imamo rješenje za to. Od prve minute krenut ćemo čvrsto kao u Zagrebu, nećemo čekati u defenzivi, nego odmah krenuti prema naprijed."

Heroj prve utakmice, Brazilac Sammir iskreno kaže da sumnja kako može ponoviti sjajan nastup iz prve utakmice.

"Želio bih, ali sumnjam da mogu ponoviti onakvu partiju iz Zagreba. Takva večer događa se jako rijetko. Ipak, ne smijemo se opustiti i prokockati Ligu prvaka u kojoj bi volio izvući Barcelonu, moj najdraži klub", izjavio je Sammir, a Ante Rukavina dodao.

"Bit ćemo disciplinirani, ali napadat ćemo, dokazat da smo bolja momčad. Želio bih igrati od prve minute, da mogu opravdati povjerenje kao u prvoj utakmici."

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201108220158006 arti-201108220073006 arti-201108220497006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo