KRAJ: / Real nakon tri godine srušio Barçu!

'Kup Kralja nam je vrlo važan jer ga nismo osvojili dugih 17 godina.

20.4.2011.
15:40
VOYO logo

Valencia. Estadio de Mestalla. Gledatelja: 50.000. Sudac: Alberto Undiano Mallenco.

Strijelac: Cristiano Ronaldo (103).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Pinto - Alves, Busquets, Pique, Adriano - Iniesta, Mascherano, Xavi - Messi, Villa, Pedro

REAL MADRID (4-3-3): Casillas - Arbeloa, Carvalho, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Pepe, Khedira - Ronaldo, Ozil, Di Maria

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

120' - Di Maria je dobio drugi žuti karton nakon prekršaja na Messiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

119' - Garay je zamijenio Carvalha.

118' - imao je Adebayor priliku riješiti dvojbe oko pobjednika, sam je istrčao pred Pintom, ali mu je onaj skinuo udarac. U nastavku lopta dolazi do Ronalda kojem udarac u korner odbija Alves.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

116' - U redovima Barçe požutio je i Adriano nakon prekršaja na Ronaldu.

115' - Real je u potpunosti umrtvio igru na terenu i s lakoćom čuva stečenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

108' - još jedna izmjena u redovima Barcelone, u igru umjesto Busquetsa ulazi Keita.

106' - u igru ulazi Nizozemac Afellay umjesto Davida Ville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

103' - GOL!!! Lopta je došla do utrčalog Di Marie koji iz prve ubacuje u peterac Barçe gdje je najviše skočio Ronaldo i glavom svladao nemoćnog Pintu.

97' - dubinska lopta došla je na vrh kaznenog prostora Barçe, prvi je do nje došao Ronaldo i opalio iz prve. Prohujala je nekoliko centimetara pored Pintovog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' - krenuo je prvi produžetak. Za sada nema promjena na terenu.

KRAJ REGULARNOG DIJELA UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - probudio se Real, Di Maria je opalio sa 20-tak metara, a Pinto krajnjim naporom izbacio u korner.

Poništeni gol Barcelone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - najveća prilika za Real u drugom dijelu, Adebayor je nanizao nekoliko igrača, dodao za Ronalda koji se namjestio na udarac, ali u posljednjem trenu Mascherano ulazi u blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - požutio je i Di Maria, opasno je podigao nogu kada je Pique pokušao izbaciti loptu s polovice Barçe.

80' - opet je Messi progurao loptu za hitronogog Iniestu koji gađa drugi kut Realovih vrata, no Casillas je nesavladiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - pucaju Katalonci sa svih strana, Xavi je još jednom okušao udarac iz daljine, no nije bilo opasnosti za Casillasa.

Stativa Reala u prvom poluvremenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - sjajna prilika za Barcelonu. Izigrali su obranu Reala, ostao je Xavi sam na rubu kaznenog prostora, obranio je Casillas. U nastavku lopta dolazi do Messija koji puca iz gotovo mrtvog kuta, a prvi španjolski vratar još je jednom uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - tek što je ušao u igru Adebayor je zaradio žuti karton nakon prekršaja na Busquetsu.

69' - Jose Mourinho se prvi odlučio na promjenu, Adebayorom mijenja Özila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - nanizao je Messi na sredini terena nekoliko igrača Reala, odlično provukao loptu za Pedra koji pogađa gol Casillasa, no sudac svira zaleđe.

65' - budi se Barçin Argentinac, pokušao je Leo iz daljine, ali snažan udarac završio je iznad vrata Casillasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Xabi Alonso je pokušao izvesti slobodan udarac na sredini terena, ali ga je u naumu onemogućio Messi za što je opravdano zaradio opomenu.

59' - Messi je prošao po sredini terena i krenuo prema protivničkom šesnaestercu. Khediri nije preostalo ništa nego da ga sruši za što ga je sudac nagradio žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Villa je projurio po lijevoj strani, došao skroz do Realova peterca, ali i njegov udarac završio je pored vrata.

51' - Pedro je pokušao udarcem sa 18 metara savladati Realovog vratara, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

46' - krenuo je nastavak susreta., Real je u prvom dijelu bio zrelija momčad na terenu. Barça nije zapucala u okvir vrata Casillasa.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44' - najveća prilika na utakmici na samom kraju poluvremena pripada Realu. Arbeloa i Özil izigrali su Barçinu desnu stranu, nakon čega Nijemac ubacuje u peterac gdje skače Pepe, puca i pogađa vratnicu.

35' - nova velika prilika za Real. Sjurio se po desnoj strani Ronaldo ostavivši sve svoje čuvare, ušao ispred Pinta koji na kraju uspijeva obraniti njegov snažan udarac.

33' - drugi požutjeli igrač večeras je Pedro koji se na vrhu Realova šesnaesterca žestoko zabio u Albiola.

28' - dugu loptu na Realovoj polovici pokušali su dostići Villa i Albiol, nakon čega su oboje završili na travi. Realovac je pri dizanju nagazio Villu, no ovaj mu nije ostao dužan. Nastala je gužva na terenu, no strasti su se brzo primirile.

26' - žuti karton za Pepea. Projurio je Pedro po desnoj strani, srušio ga je Portugalac i zaradio opomenu.

21' - udarac iz kuta ubacio je Alonso, odbila je na kratko loptu Barçina obrana, ona dolazi do Özila koji tuče iz prve, ali neprecizno.

19' - sakrila je Barcelona loptu Realovcima, no Madriđani se vrlo organizirano brane.

12' - odlična prilka za Real. Pronašao je Khedira sjajnom loptom Özila koji ju prebacuje za samog Ronalda, ovaj tuče, a sa same gol linije izbacuje Mascherano.

8' - i jedna i druga momčad imale su po jedan neuspjeli pokušaj, prvo je Xavi pokušao iznenaditi Casillasa iz daljine, a potom je odličan ubačaj Khedire izbacila obrana Barçe.

3' - već na samom startu vrlo agresivne utakmice, nakon jednog starta Alvesa na Di Mariji, zakačili su se igrači obje momčadi, a sudac je uz dosta muke primirio strasti.

1' - počela je utakmica na Mestalli. Oba trenera na teren su izvela su svoje najbolje sastave.

NAJAVA Nogometaši Reala i Barcelone u srijedu u 21.30 sati u Valenciji igraju finale Kupa Kralja. Oko stadiona Mestalla bit će opsadno stanje, jer stiže po 20.000 navijača obje momčadi.

Zbog velikih tenzija posljednjih tjedana između Barcelone i Reala o navijačima će se brinuti čak 5000 pripadnika policije, zaštitara, bolničara... U akciji će biti i antiteroristička jedinica, policajci na konjima, policajci specijalizirani za huligane... Realovu kapetanu Ikeru Casillasu nimalo se ne sviđa tako velika napetost uoči tog velikog derbija.

"Smeta mi što su tako velike tenzije i u medijima i među navijačima. Mi igrači zato sve to moramo smiriti na terenu. Ne smijemo izazivati incidente jer će utakmicu gledati cijeli svijet. Moramo se ponašati kao gospoda", rekao je Casillas te dodao:

Real je posljednji put (17. u povijesti) Kup Kralja osvojio davne 1993. godine svladavši u finalu Real Zaragozu s 2:0

"Kup Kralja nam je vrlo važan jer ga nismo osvojili dugih 17 godina. Osvajanje tog trofeja puno bi nam značilo za samopouzdanje uoči dvoboja s Barcelonom u polufinalu Lige prvaka".

Jose Mourinho je nakon subotnjeg prvenstvenog dvoboja s Barçom (1:1) zaradio brojne kritike jer je izveo početni sastav sa sedam defenzivaca, a među kritičarima se našla i Realova legenda Alfredo di Stefano koji je izjavio da je "Real bio miš, a Barça lav". Mourinho nije ostao dužan...

"On je jedna od najvažnijih osoba u povijesti Reala, a ja nisam ništa u povijesti kluba. Ali sam ja sada trener, a trener je taj koji odlučuje", izjevio je Mourinho koji će u sastav vratiti Mesuta Özila, a vjerojatno i Emmanuela Adebayora.

Barça je zadnji put (25. u svojoj povijesti) u Kupu Kralja trijumfirala 2009. godine. Svladala je Athletic Bilbao sa 4:1.

U obranu Mourinha jučer je stao i najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal, koji je veliki navijač Kraljevskog kluba.

"Razumijem Mourinhov taktički pristup. Bio je prisiljen nešto mijenjati nakon 0:5 na Camp Nou. Da se u subotu išao nadigravati s Barcelonom, opet bi tako prošao. Ne smije se previše otvoriti niti ovaj put. Veliki sam navijač Reala, no priznajem da Barcelona ima bolju momčad. Možda i najbolju u povijesti nogometa", smatra Nadal.

Sudeći prema statistici, Barcelona je u drugom od četiri El Clasica u prednosti. Naime, Josep Guardiola je kao trener sudjelovao u šest finala, te svih šest dobio. No, lako mu je kada ima Messija, koji je u tih šest finala zabio čak šest golova.

Mourinho je u postocima manje uspješan, od 16 finala slavio je u 11 njih, a Guardiola mu je uoči susreta poručio:

"Nećemo se opustiti, jednako nam je važno osvojiti Kup Kralja kao i prvenstvo Španjolske. Momčad smo koja mora juriti sve trofeje tijekom sezone, a ne kalkulirati".

Vezani članci:

arti-201104190683006 arti-201104190271006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo