KRAJ: / Hajduku prvo, Dinamu drugo poluvrijeme

Hajduk i Dinamo remizirali su na Poljudu. U sjajnoj atmosferi Splićani su već u 20. minuti susreta ostali s igračem manje kad je pocrvenio Brkljača. No, Bijeli su poveli u 37.

10.9.2011.
15:11
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja: 30.000. Sudac: Ivan Bebek

Strijelci: Andrić ('37), Ibanez (45')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-4-2): Subašić - Maloča, Miličević, Andrić, Lima - Brkljača, Luštica, Tomasov, Anas - Ahmad, Vuković

Dinamo(4-2-3-1): Kelava -Vida, Cufre, Šimunić, Tonel - Leko, Badelj - Sammir, Rukavina, Ibanez - Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90' - Prilika za Hajduk i Dinamo. Prvo je nakon ubačaja iz kuta Miličević s nekoliko metara od gol promašio cijela vrata, da bi odmah u idućem nastavku Badelj pucao s desetak metara od Subašića, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Kakva prilika Tomasova. Odlično je povukao Tomasov, došao na 16 metara, gromovito tukao, ali fantastičnom je obranom Kelava spasio Dinamo od poraza.

86' - Dobar pokušaj Lendrića. Mladi napadač Hajduka dobio je jednu loptu u kaznenom prostoru Dinama, nakon čega je sjajnim potezom 'bacio' Šimunića na pod, ali njegov udarac otišao je iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Promjena u sastavu Dinama.Krstanović je zamijenio nevidljivog Rukavinu.

83' - Pokušaj Ibaneza. Opalio je Lucho iz slobodnjaka iskosa s 25 metara, ali lopta je otišla daleko pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Posljednja promjena u sastavu Hajduka. Izašao je Luštica, a posljednjih 10 minuta dobio je Kukoč.

75' - Dva žuta za Hajduk.Maloča je grubo startao na Rukavini zbog čega mu je Bebek pokazao žuti karton. Prigovorio je Andrić, a sudac još jednom poteže ruku u džep

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Promjena u Hajduku. Izašao je Vuković, u igri je mladi Lendrić.

68' - Sreća spasila Hajduk.Sammir se probio do 20-tak metara od gola Hajduka, opalio bombu koja je silovita prošla pored Subašića i zaustavila se na vratnici. Sreća je ovog puta spasila Bijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Promjena u Dinamu. Iz igre je izašao Leko, zamijenio ga je mladi Kovačić.

65' - Pokušaj Anasa iz daljine. Kratko su Splićani izveli slobodan udarac, nakon čega je Anas gurnuo loptu, namjestio se na udarac, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Dinamo bolji u nastavku. Iako bez pravih prilika, Dinamo je preuzeo kontrolu na terenu. Hajduk traži priliku iz kontra napada.

52' - Prilika za Dinamo.Leko je pokušao s 25 metara, ali njegov snažan udarac otišao je iznad vrata domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' -Žuti za Anasa. Za nepotreban start s leđa na Domagoju Vidi, Anas je zaradio žuti karton.

50' - Nova prilika za Hajduk. Sjajnu je loptu Andrić podvalio za Tomasova koji se oslobodio svog čuvara, namjestio na udarac na rubu kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Zaprijetio je Badelj. Iz velike daljine iskosa svoj udarac isprobao je kapetan Dinama, no Subašić je lako ukrotio loptu.

46' - Izmjena u sastavu Dinama. U igru je umjesto Cufréa ušao mladi Šitum. Jurčić u drugi dio kreće s napadačkom formacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Krenuo je nastavak susreta.

Kraj prvog dijela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+4' - Izjednačenje.Sammir je ubacio s desne strane, lopta je preletjela sve igrače Hajduka i došla do samog Ibaneza koji ju iz prve zakucava u Subašićevu mrežu.

44' - Gol Andrića, vodi Hajduk. Korner za Hajduk izveo je Tomasov, viši u skoku od Vide bio je Miličević, no s crte je izbio Tonel. Lopta se na koncu obila do Andrića koju ju zakucava u gol nemoćnog Kelave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Požutio Sammir. Projurio je Brazila kroz sredinu terena, došao na 16 metara od gola Subašića gdje ga je dočekao Miličević. Sammir je u duelu pokušao iznuditi jedanaesterac, a dobio je samo žuti karton.

35' - Nova prilika za Hajduk. Nakon što je Šimunić srušio Anasa na rubu kaznenog prostora, Torcida je napravila bakljadu. Dinamovci su otišli na klupu. Nakon kratkog prekida Tomasov je izveo slobodni udarac, dobro je tukao, no Kelava je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Vida pokušao iznenaditi Subašića. Pobio se po desno boku Vida i umjesto ubačaja pokušao je iznenaditi Subašića, ali ovaj je bio spreman.

30 - Pokušaj Tomasova iz daljine. Anas je povukao jednu loptu kroz sredinu terena, petom ostavio za Tomasova koji s 30-tak metara tuče, ali ravno u ruke Kelave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25 - Inoha u igri. Morao je Balakov napraviti zamjenu nakon isključenja Brkljače. Izašao je Ahmad Sharbini, a u igru ušao Japanac Inoha.

20' - Brkljača pocrvenio.Brkljača je na sredini terena nagazio nogu Badelja nakon što je ovaj prije stigao na jednu 'svijeću'. Bebek se nije dvoumio, pokazao mu je drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Panika u obrani Dinama. Prošao je po desnoj strani Anas Sharbini nakon čega je ubacio u sredini, odbio je Kelava nakratko, a odbijanac je ispred natrčalog Vukovića u posljednji tren izbio Vida.

13' - Počelo navijanje Boysa. Nakon 13 minuta utakmice počeli su navijati gostujućih navijača koji su kao simbol 13-mjesečnog bojkota šutjeli na južnoj strani poljudske tribine.

- 10' -Požutio Brkljača. Prekršaj na Badelju na sredini terena napravio je Brkljača. Žestoko je protestirao, Bebek mu pokazuje žuti karton.

7' - Hajduk prijeti. Projurio je po desnoj strani Vuković, ubacio u sredinu nakon čeka je Tonel pokušao izbiti loptu koja je za malo ušla u Kelavina vrata.

3' - Fantastičan ambijent. Sjajnu atmosferu na Poljudu priredila je Torcida koji je ispunjen do posljednjeg mjesta. Loptu je na samom startu dobio Šimunić koji je zaradio gromoglasni zvižduk domaćih navijača.

1' - počeo je susret na Poljudu.

Zagrepčani su šest godina za redom prvaci Hrvatske, ali pobjedu su u Splitu zadnji put upisali davne 2007. godine.

Iako bi mnogi rekli kako je Dinamo puno kvalitetnija momčad, kako su Modri ipak dio najelitnijeg nogometnog natjecanja (Liga prvaka), te da po trenutnoj formi na Poljud dolaze kao favoriti, ovo je ipak ona utakmica u kojoj nikakva pravila ne vrijede.

Zagrepčani su šest godina za redom prvaci Hrvatske, ali pobjedu su u Splitu zadnji put upisali davne 2007. godine.

Zdravko Mamić i Hrvoje Maleš, povratak Boysa na tribine i prijeteće poruke Torcide, 'slučaj Šimunić' doveli su atmosferu do te mjere da mnogi strahuju od negativnih posljedica.

Tradicionalna zajednička prijateljska večera između čelnih ljudi klubova nije se dogodila, niti će se dogoditi. Maminjo neće sjediti u svečanoj loži na zapadnoj tribini, štoviše, neće ni otputovati u Split.

Svima je u interesu da ovo prije svega bude velebna manifestacija u kojoj bi na terenu na pravi sportski način trebali dobiti pobjednika u broju postignutih pogodaka, i ni u čemu drugom.

Shvatili su to na koncu u Hajduku i HNS-u pa su uputili službena priopćenja.

"Hrvatski nogometni savez putem službenog priopćenja apelira kod cjelokupne hrvatske javnosti za maksimalnu toleranciju i apsolutno nenasilje među svim sudionicima i na svim utakmicama HNL-a kao i ostalih liga, a osobito među navijačima Hajduka i Dinama, povodom odigravanja utakmice u Splitu. Ovim putem sve sudionike pozivamo na snažno djelovanje u okviru sportskih kriterija i u duhu 'fair playa i respecta' kojega kao temeljne nogometne vrijednosti propagiraju krovne nogometne organizacije, UEFA i FIFA", poručuju iz HNS-a.

"Uoči subotnjeg derbija prilikom kojeg pozivamo naše navijače na čelu sa sjeverom da još jednom cijeloj Hrvatskoj pokažu što je pravo sportsko i hajdučko navijanje, molimo sve vlasnike ulaznica da zauzmu svoja mjesta na stadionu pola sata prije početka derbija, odnosno do 19:30 sati. Pri dolasku na stadion svaki navijač će proći kroz dva sigurnosna prstena policijske provjere, a kako bi se izbjegle velike gužve molimo svih da poštuju pravilo jedna osoba – jedna karta, što podrazumijeva i ulaznice za djecu. Prostor za invalide predviđen je ispod semafora, a svi ulazi na stadion zatvorit će se u 20 sati", poručuju iz Hajduka.

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201109090090006 arti-201109090542006 arti-201109090973006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo