KRAJ: / Dinamo popio dva laka komada!

Dinamo je pretrpio i treći poraz u Ligi prvaka. Na Maksimiru je ovoga puta bolji bio Ajax i pobijedio s 2:0. Pogotke su postigli Boerrigter u 49. minuti i Eriksen u 90.

18.10.2011.
18:51
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 30.000 Sudac: Manuel Gräfe (Njemačka)

Strijelac: Boerrigter (49'), Eriksen (90')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-4-2): Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Ibanez - Leko, Calello, Badelj, Sammir - Rukavina, Beqiraj

Ajax (4-3-3): Vermeer - Alderweireld, Vertonghen, Anita, Van der Wiel - Enoh, Eriksen, Janssen - De Jong, Sulejmani, Boerrigter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

90+1' - Izmjena u sastavu Ajaxa. Izašao je strijelac Eriksen, ušao je Lodeiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Gol za Ajax! Sve je riješeno u posljednjoj minuti utakmice. Dinamo je krenuo u napad što je ostavilo puno praznog prostora u obrani. Eriksen je pobjegao u kontru, ostao sam protiv Tomečaka, lako ga se riješio i bez problema pogodio pored nemoćnog Kelave.

86' - Požutio i Tomečak.Vertonghen je krenuo je kontra napad, a onda ga je grubo prizemljio Tomečak koji odmah dobija žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Posljednja promjena u sastavu Modrih. Izlazi Calello, u igri je Tomečak.

77' - Žuti Šimuniću.Joe je žestoko startao na omalenom Sulejmaniju i zaradio novu opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Nova velika prilika za Ajax. Opet je jednim potezom izigrana cijela obrana Dinama. Eriksen je fantastično pronašao samog Janssena koji je ostao sam, no Kelava još jednom spašava Modre.

70' - Jurčić odlazi. Nakon što je Jurčić u igru umjesto napadača Beqiraja uveo defenzivnog veznjaka Pokrivača, ljutiti navijači su počeli vikati - Jurčiću odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Dvostruka zamjena. U sastavu Dinama Pokrivač je zamijenio Beqiraja, dok je u momčadi Ajaxa strijelca Boerrigtera zamijenio Bulikin.

66' - Pokušaj Leke. Udarac Leke iz daljine lako je ukrotio Vermeer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Žuti za Sammira. Duel u skoku između Sammira i Enoha na sredini terena, sudac je procijenio kao prekršaj na Nizozemcu, te Dinamovog nogometaša nagradio žutim kartonom.

59' - Velika prilika za Ajax.Vida je grubo pogriješio u obrani, loptu mu je ukrao Enoh i poslao je povratno za Alderweirelda, koji sa ruba šesnaesterca gromovito tuče, ali srećom pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Zatišje na terenu. Dinamo očito nakon pogotka još nije uspio doći k sebi. Pokušavaju Modri, ali trenutno im ništa ne polazi za nogom. Ajax s druge strane pokušava iskoristiti situaciju i riješiti utakmicu iz kontra napada, no za sada ništa od toga.

49' - Gol za Ajax.Sulejmani je povukao loptu kroz sredinu i dodao do samog Boerrigtera na lijevoj strani koji tuče iz prve sa 16 metara i probija Kelavu za vodstvo Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Izmjena u sastavu Dinama.Jurčić je u svlačionici ostavio Milana Badelja, a u igru poslao Matea Kovačića.

46' - Krenuo je nastavak susreta na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/8S4cdtm5IzZ9FuNgZYZw/mov/1

KRAJ POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' - Velika prilika za Ajax. Ubačaj s desne strane, opet je u skoku najviši De Jong koji po treći puta iz dobre pozicije ne pogađa gol Kelave.

42' - Pokušaj Boerrigtera. Ispao je Ibanez na lijevoj strani, ubacio je Eriksen točno za Boerrigtera koji tuče iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Nova prilika za Dinamo.Sammir je dobio loptu na vrhu šesnaesterca, dobro se namjestio, no puca ravno u Vermeera.

36' - Kakva prilika za Rukavinu. Sjajno je Rukavina povukao kroz sredinu, nanizao nekoliko igrača, namjestio se na 16 metara, ali njegov udarac odlazi malo pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Propala dobra akcija. Povukao je Sammir, dodao za Badelja koji je na lijevoj strani pokušao naći samog Ibaneza, ali lopta na kraju nije došla do njega.

27' - Novi žuti karton.Calello je zbog prekršaja na sredini terena zaradio novi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Izigrana obrana Modrih.Eriksen je sjajnom potezom izigrao Dinamovu obranu, lopta dolazi do Janssena koji tuče s 15-tak metara. Srećom, Kelava je bio dobro postavljen.

20 - Nova prilika za Ajax. Ubačaj s lijeve strane točno na jedanaest metara došla je do De Jonga koji glavom tuče pored Kelavinih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Otvorena igra s jedne i druge strane. I Dinamo i Ajax pokušavaju nametnuti svoju igru, igra se otvoreno, ali bez novih prilika za pogodak.

11' - Žuti za Vidu.Sulejmanija je srušio Vida točno na rubu kaznenog prostora za što je nogometaš Modrih zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Nevjerojatan promašaj gostiju. Izigrali su Nizozemci obranu Modrih, a bombu s 20-tak metara odbija Kelava do samog De Jong koji čudesno, s nekoliko metara promašuje prazna vrata. 9' - Velika prilika za Modre. Projurio je Sammir kroz sredinu gostujuće obrane i poslužio samog Leku koji puca iskosa s 12-tak metara, no Vermeer sjajno brani.

5 - Prilika za Dinamo. Malo je nedostajalo za pogodak, ušuljao se Beqiraj po lijevoj strani, došao na 10-tak metara od gola, pucao, no pravo u gostujućeg vratara.

2' - Presing Dinama.Modri su prema najavama krenuli odmah prema naprijed. Beqiraj je na samom početku za malo ukrao jednu loptu obrani Ajaxa, no gosti su se ipak snašli.

1' - Počeo je susret na Maksimiru.

Uoči samog susreta s Ajaxom, nekoliko riječi prozborio je i Zdravko Mamić.

"Hladne glave mogu reći kako je poraz od Zadra iz nas. Shvatio sam da ni jedna momčad nije imuna na poraze, takve se stvari događaju svima. No, sada protiv Ajaxa imamo priliku sve ispraviti. Ovo je utakmica koju sam sanjao cijeli život."

Ako je suditi po najavama iz oba tabora očekuje nas maksimirski spektakl. Iz jedne i druge momčad najavljene su napadačku igre i težnju ka pobjedi. Dinamo još nije zabio u ovom natjecanju, nadajmo se kako nakon ove utakmice u rubrici golovi više neće stajati nula.

U Maksimiru se na utakmici trećeg kola LP-a između hrvatskog i nizozemskog prvaka očekuje oko tristotinjak navijača amsterdamskog kluba, a policija im pravi društvo u razgledavanju Zagreba.

I Ajax je svoje navijače upozorio na oprez u šetnji po centru hrvatske metropole, a policija je pojačala mjere opreza kako ne bi opet došlo do neželjenih scena kao što je to bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama.

Podsjetimo, 2009. godine u Zagrebu je zabilježeno nekoliko manjih napada na goste iz Nizozemske, dok je i u uzvrato u Amsterdamu bilo 'vatreno'.

Dvije godine ranije u Amsterdamu je također bilo okršaja po ulicama, a jedan je zagrebački navijač s tog događaja kući 'ponio' ugriz policijskog psa.

Zasad je u Zagrebu mirno i nije se dogodio niti jedan incident, a navijači Ajaxa su prije utakmice vrijeme provodili na zagrebačkoj špici igrajući nogomet i ispijajući pivo.

Vezani članci:

arti-201110180300006 arti-201110180155006 arti-201110180398006 arti-201110171095006 arti-201110171170006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo