KOVAČIĆ SLUŽBENO POSTAO NAJSKUPLJI HRVATSKI IGRAČ IKAD: / Definitivno se rastao od Modrića i Reala

Image
Foto: Profimedia

Mateo je srušio rekord Luke Modrića iz 2012. godine. On je tada iz Tottenhama u Real Madrid prešao za 35 milijuna eura

1.7.2019.
18:25
Profimedia
VOYO logo

Službeno je. veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mateo Kovačić postao je najskuplje plaćeni hrvatski igrač u povijesti. Engleski klub Chelsea je i službeno objavio da je Mateo postao njihov igrač, a cifra koju su za njega izdvojili navodno je 50 milijuna eura, a ugovor će mu trajati pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je srušio vlastiti rekord iz 2015. godine kad je, kako stoji na Transfermarktu, iz Intera za 38 milijuna eura prešao u Real Madrid.

Image
ENGLEZI ODLIČNO REAGIRALI NA KOVAČIĆEV REKORDNI TRANSFER: /

'Ako razumijete nogomet, onda ćete razumijeti i kakav je to igrač'

Image
ENGLEZI ODLIČNO REAGIRALI NA KOVAČIĆEV REKORDNI TRANSFER: /

'Ako razumijete nogomet, onda ćete razumijeti i kakav je to igrač'

"Nadam se novim uspjesima"

"Stvarno sam uživao u prošloj sezoni koju am proveo na posudbi u Chelseaju, osjećam se ugodno i u klubu i u gradu Londonu. Jako sam sretan što je moj prelazak postao stalan. Imali smo uspješnu godinu s osvajanjem Europske lige, a nadam se kako ću doprinijeti novim uspjesima u sljedećim sezonama", izjavio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mateo je dokazao koliko je sposoban igrač tijekom prošle sezone i oduševljeni smo što mu možemo pružiti dobrodošlicu na stalnoj bazi. On je igrač koji već ima dosta iskustva i u klubu i na međunarodnoj razini i sigurni smo kako će ovo biti uspješan posao za nas", rekla je direktorica Chelseaja Marina Granovskaja.

Kovačić je seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu iz kojega je 2013. godine preašo u milanski Inter, da bi 2015. otišao u Real Madrid. Prije godinu dana je nezadovoljan minutažom odlučio otići iz Reala na posudbu u Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazao se na posudbi

Mateo je pod Sarrijem ove sezone dobivao solidnu minutažu, puno više nego što bi dobio u Realu pored uigrane vezne linije Modrić-Kroos-Casemiro, tako da bi za njega opcija prelaska u londonski klub mogla biti vrlo dobra.

Istina je da Chelsea ne smije registrirati nove igrače, no Kovačić je bio na posudbi prošle sezone, tako da tehnički može tamo i ostati. Navodno je u Mateovom transferu svoje prste imao novi trener londonske momčadi Frank Lampard koji je inzistirao na dovođenju hrvatskog veznjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je unatoč zabrani dovođenja novih igrača prodao svog najboljeg – Edena Hazarda – u Real Madrid te su za njega dobili odštetu od 100 milijuna eura.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo