VIDEO: / KORAK DO TRONA Rakitic i Barcelona u Berlinu love europsku krunu

Nogometasi Barcelone potvrdili su plasman u finale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici polufinala u Munchenu izgubili od Bayerna 2:3 (2:1).

12.5.2015.
11:53
VOYO logo

BAYERN: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Alonso, Schweinsteiger (Martinez, 87), Lahm (Rode, 68), Thiago Alcantara, Muller (Gotze, 87), Lewandowski

BARCELONA: Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Alba; RAKITIC (Mathieu, 72), Busquets, Iniesta (Xavi, 75); Messi, Suarez (Pedro, 46), Neymar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Benatia (7), 1-1 Neymar (15), 1-2 Neymar (29), 2-2 Lewandowski (59), 3-2 Muller (74) Pogotke su za Bayern postigli Marokanac Mehdi Benatia (7), Robert Lewandowski (69) i Thomas Muller (74), dok je dvostruki strijelac za Barcelonu bio Neymar (15, 29), oba puta na dodavanje Luisa Suareza. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitic igrao je za Barcelonu do 72. minute.

Barcelona je ocekivano prosla u svoj osmi finale najjaceg europskog klupskog natjecanja, te ce 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu traziti svoj peti europski naslov. Bayernu ostaje utjeha da je ipak pobijedio mocnu Barcelonu, te da je ove sezone pobijedio u svih sest dvoboja Lige prvaka u Munchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme je bilo iznimno kvalitetno i uzbudljivo, Barcelona je zabila dva zgoditka, a Bavarci su propustili cak pet izglednih prilika. Pocelo je sjajno za Guardiolin sastav, u 7. minuti nakon udarca iz kuta Benatia je neometan glavom pogodio desni kut vrata Barcelone. Prije toga je vec u 3. minuti prvu sansu na utakmici imao nas Rakitic, ciji je udarac obranio Neuer, no ponajbolji vratar svijeta bio je nemocan u 15. minuti nakon precizne akcije Messi-Suarez-Neymar. Messi je dugom loptom uposlio Suareza, a Urugvajac nesebicno pronasao Neymara koji je pogodio nebranjenu mrezu.

http://cdn.playwire.com/bolt/js/zeus/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izjednacenja Bayern je imao cak tri prilike za novo vodstvo, ali je dva udarca Mullera i jedan Lewandowskog Barcin vratar Ter Stegen obranio. U 29. minuti Suarez je ponovno asistent, a Brazilac Neymar ponovno strijelac nakon sto je uspio provuci loptu pored branica Boatenga i vratara Neuera. U 40. minuti Poljak Lewandowski promasio je priliku utakmice, sam je s pet metara pucao jako, ali Ter Stegen je cudesno obranio, da bi reviju Bayernovih promasaja u prvom dijelu zakljucio Schweinsteiger.

U drugom dijelu je trener Barcelone Luis Enrique izvadio dvostrukog asistenta Suareza, a igra se primirila sve do 59. minute kada se konacno Lewandowski oslobodio Mascherana i preciznim udarcem izjednacio na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pasivna igra Barcelone rezultirala je novim pogotkom Bayerna u 74. minuti, kada se i Muller preciznim udarcem s 18 metara iskupio za promasaje iz prvog dijela. U sudackoj nadoknadi Barcelona je mogla izjednaciti, ali Neymar ipak nije uspio precizno dodati loptu Messiju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo