ŠPANJOLCI STIŽU U ZAGREB / Kopić najavio utakmicu sa Sevillom, govorio o izostancima i branio Petkovića: 'I on sam zna da ne igra dobro...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo u četvrtak očekuje uzvratna utakmica osmine finala Europske lige protiv Seville

23.2.2022.
13:52
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaše zagrebačkog Dinama u četvrtak očekuje uzvratna utakmica osmine finala Europske lige protiv Seville u kojoj će Modri pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta (1:3). U srijedu je na Maksimiru održana pres konferencija na kojoj su dvoboj protiv Španjolaca najavili trener Modrih Željko Kopić i nogometaš Bartol Franjić.

Image
BIT ĆE VELIKIH PROMJENA /

Ima li ovakav Dinamo ikakve šanse protiv moćne Seville? Evo kako bi Modri mogli izgledati u najvažnijoj utakmici sezone

Image
BIT ĆE VELIKIH PROMJENA /

Ima li ovakav Dinamo ikakve šanse protiv moćne Seville? Evo kako bi Modri mogli izgledati u najvažnijoj utakmici sezone

"Očekuje nas velika utakmica protiv teškog protivnika. Izostanci? Neće biti Perića, Ivanušeca, Ademija, Lauritsena i Andrića, a svi ostali su na raspolaganju. motivirani smo da odigramo dobru utakmicu, da se prezentiramo na pravi način i dođemo do željenog rezultata. Sretni smo što je interes za utakmicu velik, što su ulaznice rasprodane pa uz pomoć navijača koji će nam biti vjetar u leđa da odigramo pravu utakmicu", rekao je Dinamov trener na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneru Modrih postavljeno je pitanje o napadaču Bruni Petkoviću, koji se nalazi u vrlo lošoj formi.

"Naglasio bih da je i on sam svjestan da ne igra dobro. Puno radi na sebi i nije mu lako, tolika količina kritika nije jednostavna. Petković je klubu dao jako puno i svi smo mu podrška. Vjerujemo u njega, da će izaći iz ove situacije. Kažem, svi stojimo iza njega. On zna da se ne može živjeti od prošlosti, napravit će sve da bi se vratio izdanju u kojemu ga svi želimo vidjeti", poručio je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako će se njegova momčad postaviti protiv Seville s obzirom na rezultat iz prvog dvoboja Kopić je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki trener ima svoje viđenje igre. Mi smo se odlučili igrati maksimalno proaktivan nogomet koji je fizički vrlo zahtjevan. Tako smo igrali i u Sevilli, a tako mislimo i u Zagrebu iako smo u zadnjih pola sata u Sevilli bili u inferiornom položaju. Sevilla je jedna od najboljih europskih momčadi, nije lako joj se suprotstaviti na taj način, ali dat ćemo sve od sebe".

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tri dana nakon poraza u Sevilli Dinamo je kiksao i domaćem prvenstvu odigravši samo 0-0 protiv Lokomotive. Time je i domaće prvenstvo postalo još neizvjesnije jer Dinamo sada ima samo bod više od drugog Osijeka, tri više od trećeg Hajduka i četiri od četvrte Rijeke, a Kopić smatra kako je lošiji nastup u prvenstvu izravno povezan s naporima u europskim obavezama tijekom tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za hrvatski nogomet ovo je fantastična situacija, a sigurno je motivirajuća i za nas. No, što se tiče europskih nastupa, to nam je sigurno otežavajući faktor jer je teško regenerirati se u samo tri dana. Zato i protiv Lokomotive nismo bili pravi. Ali, niti Sevilla protiv Espanyola nije bila na svojoj uobičajenoj razini, utakmice u domaćem prvenstvu prošloga vikenda su gubili i Inter, Rangers, Manchester City, Paris SG..."

'Odigrali dobro, ali rezultat je bio loš'

Jedan od igrača koji će morati podnijeti veliki teret u veznoj liniji je i Bartol Franjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova utakmica je veliki izazov za nas. Dat ćemo sve od sebe da ga prođemo. Mislim da smo u Sevilli odigrali dobru utakmicu, ali rezultat nije bio dobar. Vjerujem kako to možemo ispraviti sutra na domaćem terenu", optimističan je Franjić.

Samo tri dana nakon Seville, Dinamo očekuje veliki derbi u domaćem prvenstvu, gostovanje kod drugoplasiranog Osijeka. O tome koja je od te dvije utakmice važnija, Franjić je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Što je prvenstvo zanimljivije, to je i nama draže igrati svaku utakmicu i boriti se za tri boda. Potrošnja u europskim utakmicama je velika, ali nama igračima svaka sljedeća utakmica mora biti najbitnija. Tako je sada najvažnija Sevilla, dok ćemo o Osijeku pričati nakon Seville. Atmosfera među igračima je odlična i mislim kako je situacija u domaćem prvenstvu još uvijek u našim rukama".

Iz Dinama su objavili kako će na utakmici protiv Seville biti 11.000 navijača te kako su sve ulaznice rasprodane još u utorak, prvoga dana kako su puštene u prodaju. Također, očekuje se dolazak 130 navijača Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo