KONFERENCIJSKA LIGA / West Ham nastavio savršen niz, ali još nije osigurao prolazak. Danski Slikeborg u 2 utakmice zabio 10 golova

Image
Foto: Profimedia

Villarreal je postao prva momčad koja je u Konferencijskoj ligi osigurala drugi krug

13.10.2022.
23:21
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši West Hama svladali su u Londonu, u ogledu 4. kola skupine B Konferencijske lige, s 2-1 Anderlecht te tako došli do četvrte pobjede, ali još uvijek nisu matematički osigurali prvo mjesto.

Image
NOVI KIKS OLYMPIACOSA /

Majerov Rennes svladao Dynamo i prošao u drugi krug Europske lige, dalje idu i Fenerbahče i Freiburg

Image
NOVI KIKS OLYMPIACOSA /

Majerov Rennes svladao Dynamo i prošao u drugi krug Europske lige, dalje idu i Fenerbahče i Freiburg

Benrahma i Bowen su zabijali golove u uvodnih 30 minuta susreta za West Ham, dok je za goste u samom finišu smanjio Esposito iz jedanaesterca. West Ham je ostao savršen i ima maksimalnih 12 bodova, ali mu još uvijek može zaprijetiti zahuktali danski Silkeborg koji ima šest bodova. West Ham za pad s prve pozicije koja direktno vodi u drugi krug mora izgubiti obje utakmice, a Slikeborg pobijediti u oba slučaja pa tako i u sljedećem kolu, u Londonu baš West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Silkeborg nakon prva dva kola nije imao ni bod, a onda je u dvije utakmice utrpao Steaui 10 golova. Prvo je bilo 5-0 na domaćem terenu, a potom istih 5-0 u Bukureštu.

Nogometaši Fiorentine drugi put su unutar sedam dana pobijedili škotski Hearts, ovaj put s 5-1 na domaćem terenu te su ostali u borbi za prvo mjesto skupine A. Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta imala vodstvo od 4-0. Strijelci su bili Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak. Fiorentina je ostala druga te i dalje ima tri boda manje od vodećeg Istanbul Basaksehira koji je u 4. kolu, također kao domaćin, bio bolji od latvijskog Rigasa s 3-0. Dva pogotka je postigao Okada, a jedan Turuc. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuta podmornica u drugom krugu

Maksimalan učinak i dalje ima Villarreal, jedan od glavnih favorita kompletne Konferencijske lige. Ovog četvrtka Villarreal je teško, ali ipak pobijedio Austriju u Beču 1-0 golom Nicolas Jacksona u 87. minuti. Nakon što su u toj skupini C Hapoel Beer Sheva i Lech iz Poznana odigrali 1-1 Villarreal je postao prva momčad koja je u Konferencijskoj ligi osigurala drugi krug.

U skupini D najbolje stoji Partizan koji je u dva dvoboja dva puta pobijedio Koeln, ovog četvrtka na domaćem terenu 2-0. Potom je Partizanu na ruku išla i pobjeda Slovačkog kod Nice od 2-1. Premda je francuska momčad vodila 1-0 golom Diopa sve do 75. minute, na kraju su se Česi radovali uslijed golova Tomiča i Reinberka. Sada Partizan vodi na ljestvici i ima tri boda više od Nice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki korak prema prvom mjestu u skupini F i plasmanu u drugi krug napravio je švedski Djurgarden, koji je tijekom ljeta iz Europe izbacio Rijeku. U ovom kolu Djurgarden je svladao Gent na domaćem terenu 4-2 te je tom suparniku pobjegao na nedostižnih šest bodova plusa. Belgijanci više ne mogu dostići Djurgarden, kojem je kao jedina prijetnja ostao susjed iz Norveške - Molde. U ovom kolu Molde je slavio kod Shamrock Roversa 2-0 te je Djurgardenu došao tri boda minusa.

Gužva u skupini H

Iako je kosovski Ballkani poveo protiv Sivasspora te imao prednost sve do 72. minute, na kraju je turska momčad slavila 2-1 golovima Arslana i Angielskog. Dva kola prije kraja na ljestvici te skupine G vode Cluj i Sivasspor sa po sedam bodova, dok Ballkani i praška Slavija imaju tri manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pobjedu u skupini H ostvario je Žalgiris koji je doma svladao Pjunik 2-1 pa su sve četiri momčad te skupine (Basel 7, Pjunik 6, Slovan 5, Žalgiris 4) unutar tri boda. Za litavski sastav cijelu je utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Petar Mamić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo