DA, MALO JE NEOBIČNO / Konačno objavljeno kada se igra El Clasico. Navijači Barcelone i Real Madrida su podivljali zbog termina

Image
Foto: Profimedia

Ovo će, inače, biti prvi El Clasico s gledateljima na tribinama još od 1. ožujka 2020.

24.9.2021.
14:23
Profimedia
VOYO logo

Španjolska La Liga konačno je objavila termin održavanja prvog ovosezonskog El Clasica. Nažalost, termin je izazvao veliko negodovanje kod navijača obaju klubova, ali će razočarati i ostale nogometne poklonike.

Predsjednik La Lige, Javier Tebas, otkrio je kako El Clasico igrati u ¸desetom kolu Primere u nedjelju 24. listopada u 16:15. Upravo je ovaj posljednji podatak izazvao golemi revolt kod navijača jer je tako rani termin u potpunosti neprikladan za najveći derbi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Međutim, La Ligi je važnije da ovu utakmicu u udarnom, večernjem, terminu gleda njihovo najveće tržište, azijsko tržište, dok će Španjolci i ostatak Europe ovu utakmicu gledati u popodnevnom terminu. No, prednost imaju oni koji daju više za televizijska prava, a u ovom slučaju to su azijske zemlje.

Ovo će, inače, biti prvi El Clasico s gledateljima na tribinama još od 1. ožujka 2020. godine kada se igralo na prepunom Santiago Bernabeu. Barcelona je u posljednja dva derbija poražena s 3:1 kod kuće i s 2:1 u Madridu, a Real je u La Ligi neporažen od Barcelone još od sezone 2018./19., kada je Barca slavila golom Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo