DANAS SU MAŠKARE: / Kako je Bob Marley podijelio nogometnu Englesku

Navijači engleskog četvrtoligaša Hartlepool Uniteda već godinama njeguju neobičnu i zabavnu tradiciju.

29.4.2015.
20:41
VOYO logo

Ove sezone Hartlepool posljednju utakmicu sezone igra predstojeće subote u gostima kod Carlislea, a navijači Poolsa su namjeravali na stadion doći maskirani u jamajčansku glazbenu ikonu Boba Marleyja. No, čim su objavili svoj plan, oglasila se udruga za borbu protiv rasizma i diskriminacije u nogometu Kick it Out. Njezini aktivisti smatraju da bi bojanje lica u crnu boju bio rasistički potez i pozivaju Carlisle da zabrani ulaz 'obojanim' navijačima.

Izazvalo je to podjelu u javnosti: jedni podržavaju udrugu Kick it Out, a drugi tvrde da navijače treba pustiti na miru jer nemaju nikakvu namjeru svojim maskiranjem promovirati rasizam. Predstavnik navijača Hartlepoola John Pearson objasnio je da su on i kolege ove godine odabrali Marleyja jer su htjeli slaviti reggae glazbu, a njegove stihove 'every little thing gonna be all right' smatraju simboličnima nakon teške sezone u kojoj je njihov klub jedva izborio ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, podršku navijačima Hartlepoola dao je i umirovljeni tamnoputi nogometaš Carlislea Dean Walling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kick it Out radi odlične stvari u za nogomet, ali treba imati i malo zdravog razuma i razumijevanja kad je nešto samo zabava. Smiješno je reći da je ovo što planiraju navijači Hartlepoola rasizam", naglasio je Walling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo