KOME ŠTO TREBA U LIGI PRVAKA: / Potpuni kaos u skupini smrti, Spursi bez kalkulacija na Nou Campu

Image
Foto: AFP

Danas će biti odlučen poredak u skupinam A, B, C i D Lige prvaka

11.12.2018.
10:13
AFP
VOYO logo

Danas se igra posljednje kolo u skupinama A, B, C i D nogometne Lige prvaka. Tako će se saznati i finalni poredak osam momčadi koje će iz tih skupina ići u osminu finala.

U skupini A je sve riješeno – Dortmund i Atletico prolaze dalje, dok će Club Brugge ići u Europsku ligu. Nešto je kompliciranija situacija u skupini B, gdje se za prolaz bore Inter i Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona sigurno prva, borba za drugo mjesto

Barcelona je odavno osigurala prolaz kao prva momčad skupine, a danas joj u goste stižu Spursi. Ukoliko Tottenham pobijedi na Nou Campu, osigurat će prolaz neovisno o Interovom učinku, zbog bolje gol-razlike u međusobnim utakmicama. Isto vrijedi i za slučaj da Inter odigra isto sa PSV-om. Međutim, u slučaju da Inter pobijedi, a Tottenham izgubi ili odigra neriješeno, proći će Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C je daleko najkompliciranija, budući da sve tri prve momčadi mogu proći, ali i ispasti. Trenutno je vodeći Napoli (devet bodova), a slijede PSG (osam) i Liverpool (šest). Večeras PSG igra protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok Napoli dolazi u goste Liverpoolu.

PSG ima sve u svojim rukama

Za očekivati je da će PSG savladati prvaka Srbije, što znači da će Liverpool i Napoli međusobno odlučivati o drugom sudioniku osmine finala. U slučaju pobjede od 1-0 ili bilo kakve pobjede sa dva gola razlike, Liverpool će proći. U slučaju pobjede Napolija, remija ili pobjede Liverpoola s jednim pogotkom razlike ali i primljenim golom (2-1, 3-2, 4-3...), Napoli prolazi dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Zvezda napravi još jedno čudo na Marakani i osvoji bod protiv favoriziranog PSG-a, situacija bi se dodatno zakomplicirala. U tom slučaju je Napoliju remi ili pobjeda dovoljna za prolaz sa PSG-om, ali pobjeda Liverpoola bi ostavila sve tri momčadi na istom broju bodova. U tom slučaju dalje bi prošli Liverpool i Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U grupi D je sve riješeno – dalje prolaze Porto i Schalke 04.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo