'KLUBOVE POPUT DINAMA IZ ZAGREBA TREBAMO U UEFA-INIM NATJECANJIMA': / Čeferin uzeo hrvatski klub kao primjer pa udario po Englezima

Image
20.4.2021.
12:29
VOYO logo

Osnivanje europske nogometne Superlige goruća je tema u nogometu otkad je u nedjelju navečer objavljeno da će 12 bogatih europskih klubova osnovati zasebnu ligu u kojoj će se natjecati.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na UEFA-inom kongresu govorio je danas predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je podržao inicijativu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina koji je najavio kako će zabraniti svim sudionicima Superlige nastupe u svim natjecanjima koje organizira UEFA. Također, oglasio se i Čeferin koji je kao jedan od primjera klubova koji moraju imati šansu natjecati se u Ligi prvaka i Europskoj ligi naveo i zagrebački Dinamo.

"UEFA-ina natjecanja trebaju Atalantu, Celtic, Rangerse, Dinamo Zagreb i Galatasaray. Ljudi moraju znati da svatko ima šansu. Moramo njihove snove održati na životu. Neki današnji veliki klubovi nisu bili veliki klubovi u prošlosti i nema garancije da će oni biti veliki u budućnosti“, rekao je Čeferin pa prozvao engleske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleskim klubovima mogu poručiti da dođu pameti. Ne zbog ljubavi prema nogometu, već zbog poštovanja prema ljudima koji krvare za vaše momčadi. Iz poštovanja prema domu nogometa“, rekao je Čeferin.

Image
PREDSJEDNIK FIFA-E NAJAVIO VELIKE SANKCIJE ZA SUPERLIGAŠE: /

Ovo će jako utjecati na hrvatsku reprezentaciju

Image
PREDSJEDNIK FIFA-E NAJAVIO VELIKE SANKCIJE ZA SUPERLIGAŠE: /

Ovo će jako utjecati na hrvatsku reprezentaciju

‘Ili su unutra ili su vani’

“Mi se snažno protivimo Superligi i to se neće promijeniti, to je odmicanje od institucija. FIFA podržava UEFA-u. Moj je zadatak zaštititi europski model sporta, klupska natjecanja i reprezentacije. Ako klubovi odluče otići svojim putem, morat će živjeti sa svojim izborom. Ili su unutra ili su vani. Ne mogu biti napola unutra, a napola vani“, rekao je Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se da bi Superliga mogla početi u kolovozu 2022. ili 2023. godine. Klubovi bi igrali Superligu tijekom tjedna, umjesto Lige prvaka. Plan je bio da se ti klubovi vikendom natječu u svojim nacionalnim prvenstvima, ali, ako zaista dođe do ove zabrane, to će se promijeniti. Naravno, odnosi se ova zabrana i na nastupe za reprezentacije, au tom bi slučaju Hrvatska mogla ostati bez svojih najboljih igrača.

Predsjednik novoosnovane nogometne Superlige, Florentino Perez (74), rekao je u ponedjeljak kasno navečer da se igrači koji će nastupiti u tom natjecanju ne trebaju bojati nikakvih prijetnji iz krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e te da će moći igrati za reprezentacije svojih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo