KINEZI U HRVATSKOJ GRADE NACIONALNI STADION? / Kontakt postoji, financije su sigurne, čak se spominje i lokacija

Image
Foto: Pixsell

Kineski ulagači ozbiljno su zainteresirani za izgradnju nacionalnog stadiona u Hrvatskoj

20.10.2018.
12:54
Pixsell
VOYO logo

UNIDO (United Nations Industrial Development Organization), organizacija je Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj, međunarodni centar za prijenos i promociju solarne tehnologije u kojoj većinski udjel ima Kina. Prema pisanju SN, navedena organizacija ozbiljno je zainteresirana za igradnju nacionalnog stadiona i trenerske akademije u Hrvatskoj. Početkom studenog u Pekingu će se održati investicijski forum tema kojega će biti potencijalna ulaganja u Hrvatsku. UNIDO je Hrvatskoj namijenio 13 milijardi eura.

1,2 milijarde iz Fondova za obnovu

Dio sredstava već je duže vremena na dispoziciji našoj zemlji, a riječ je o Fondu za poslijeratnu obnovu Hrvatske (1,2 milijarde dolara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinezi smatraju da HNS ima uspješnu formulu uspjeha i žele da UNIDO-ISEC i HNS zajednički osnuju Akademiju za nogometne trenere i menadžere u okviru koje i za čije potrebe bi se gradila infrastruktura tj. kampovi i nacionalni stadion. UNIDO-ISEC je ostvario i kontakt pismom namjere krajem rujna upućeno HNS-u.

Krapinske Toplice potencijalna lokacija

SN spominju da su Kinezi isprva predložili Krapinske Toplice kao lokaciju stadiona i kampa, ali da su ipak svjesni da će to morati biti grad sa prvoligašem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo