OGROMAN GAF / Ferguson je u razgovoru s Khabibom napravio jedinu stvar koju nije smio: 'Rekao sam mu da ću razbiti sve osobe ovdje'

Image

Legendarni MMA borac bio je ovog vikenda na Old Traffordu

4.10.2021.
12:47
VOYO logo

U prvom susretu 7. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United i Everton su na Old Traffordu odigrali 1:1. Susret su s tibine pratila i monoga poznata lica.

S Old Trafforda se tako javio i jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Khabib Nurmagomedov. Na svoj Instagram stavio fotografiju na kojoj pozira s dresom Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika mi je čast posjetiti ovaj veliki stadion na poziv legendarnog nogometnog kluba Manchester Uniteda. Hvala na toploj dobrodošlici. Nadam se da mi Cristiano Ronaldo i David Beckham neće zamjeriti što sam uzeo ovaj broj. Neću izgubiti u ovom dresu jer ću ga staviti na zid u okvir na najvidljivije mjesto u mojoj kući“, napisao je Khabib uz objavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, objavio je i snimku na kojoj razgovara s legendarnim sir Alexom Fergusonom, a osim s njim družio se i s Usainom Boltom te Patricem Evrom. Nakon toga gostovao je u jednom showu gdje je otkrio zanimljiv detalj iz razgovora s čuvenim Škotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju da sam musliman, da jedem halal hranu i da ne pijem alkohol. Danas me je Alex Ferguson pitao hoću li ću uzeti čašu vina. Razmišljao sam kako da mu objasnim da sam musliman. Samo sam mu rekao 'nije dobro da pijem jer ću razbiti sve osobe koje su ovdje. To nije dobra ideja'", rekao je Khabib i dodao.

"Nije lako biti musliman, ali istovremeno ne morate to otežavati još više sebi. Budi samo dobra osoba i pokaži im da si musliman. Evra i Bolt su shvatili, ali i Ferguson jer nije želio da razbijem sve osobe tu i samo je rekao 'Ok, ne moraš da piješ vino'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo