KEK U PROBLEMIMA S OZLJEDAMA UOČI AEK-A: /

Riječani čekaju odluku Uefe, u prodaji ostalo još 300 ulaznica

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Trener Rijeke Matjaž Kek ima problema pred prvi sraz Europske lige u skupini D protiv grčkog AEK-a.

11.9.2017.
12:25
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Domaćim dvobjem protiv AEK-a u četvrtak na Rujevici od 19 sati počinje nova europska jesen. Riječani u borbu s grčkim, talijanskim i austrijskim predstavnikom ulaze osnaženi za nekolicinu igrača pristiglih posljednjih dana prijelaznog roka.

AEK ODGOVORIO NA RIJEKINU SEDMICU: Grci na impresivan način najavili okršaj na Rujevici

No, tvorac lijepe riječke priče Matjaž Kek je za Radio Rijeku kazao kako protiv AEK-a možda neće moći računati na jednog od najbitnijih nogometaša Marka Vešovića i Josipa Mišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

15.07.2017., Rijeka - Rujevica - stadion HNK Rijeka, - Prvo kolo Hrvatski Telekom Prve lige 17/18. HNK Rijeka - Slaven Belupo. Stadion Rujevica. Marko Vesovic Photo:

"S Mišićem i Pavičićem, ali i kad nema Vešovića, imamo igrača koji jednako kvalitetno može odigrati. Sluga se vraća, Maleš je odradio minute nakon 14 dana, što mi je jako važno, Črnic se vraća u kadar. Čekamo da vidimo kako će Mišić reagirati na terapiju, isto ćemo čekati i s Mišićem i Pavičićem. Nisu to neke teške ozljede, ali... Naša je želja da budu spremni i da konkuriraju za ovu tešku utakmicu", izjavio je Matjaž Kek.

LUDNICA NA RUJEVICI: Kekovi jurišnici uništili goste, utrpali im čak sedam komada

Sraz s AEK-om igrat će se u specifičnim uvjetima

Sraz s AEK-om igrat će se u specifičnim uvjetima, pred najvjerojatnije praznom sjevernom tribinom. O žalbi na odluku Disciplinske komisije UEFA-e te prodaji preostalih pretplatnih paketa za istočnu tribinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O kazni neka govore, pametuju drugi, a ja sam rekao što nama znači navijački huk, strahovita podrška koju imamo na Rujevici i ranije na Kantridi. Bila bi velika šteta da igrači ostanu bez toga. Uostalom, nismo ni imali sjevernu tribinu do nedavno, pa će se valjda naći način da ti navijači dođu pogledati utakmicu", dao je do znanja Kek.

Image
Foto: IGOR KRALJ/PIXSELL

O kazni i razvoju žalbe govorio je direktor kluba Vlado Čohar:

'Nadamo se punom sjeveru, ali...'

"Očekujemo danas, najkasnije sutra konačnu odluku, svjesni su da nam je ne mogu saopćiti na dan utakmice ili dan prije. Imamo određena rješenja, čak i ad-hoc, tražit ćemo strpljenje od vlasnika kompleta za sjever. Nadamo se punom sjeveru, ali s obzirom na iskustva s Uefom, pogotovo prema klubovima s ovih područja, ne možemo biti preveliki optimisti. Neka o kazni odlučuju dugi", kazao je Čohar i dodao kako danas, u ponedjeljak, kreće prodaja pretplata za istok. Zapad je rasprodan.

"Pošteno je da prvokup pripadne vlasnicima paketa za sjever, koji su zbog kazne onemogućeni doći na svoje mjesto. Puno je manje slobodnih mjesta, nešto više od 300 ostalo je za istok. Što s navijačima koji imaju pretplatu za sjever, a sad je kupe i za istok? Bit ćemo fleksibilni, može se prepustiti mjesto nekome, ustupiti ulaznicu klubu, poznaniku... kad se otvori sjever za Austriju. Prilagodit ćemo se. Bili smo u sličnim situacijama, nije to puno ljudi", istaknuo je direktor kluba Čohar i osvrnuo se na zanimanje javnosti o tome je li moguće otvaranje i 400 mjesta na jugu, rezerviranom za gostujuće navijače?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi radimo kao da navijači AEK-a dolaze'

"Mi sve radimo kao da navijači AEK-a dolaze, u srijedu ćemo tek znati gdje smo s tim. Ako i jedan dođe, ne smijemo pustiti jug u prodaju za domaće navijače. Nismo htjeli zabraniti gostujuće navijače na našim utakmicama jer sigurno ima ljudi koji žele ići u Atenu, zato nismo išli u tom smjeru. Za Olympiakos je to odlučila Uefa. Dakle, dobijemo li informaciju dan prije susreta da ni jedan navijač AEK-a ne dolazi, istog trenutka puštamo u prodaju tih 400-tinjak ulaznica. Naravno, samo za jednu utakmicu, ne komplet", zaključio je Čohar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo