Katolička crkva skupo platila klevetanje Barçe!

Izvansudsku je nagodbu FC Barceloni, španjolskim, europskim i svjetskim nogometnim prvacima, ponudila španjolska radijska postaja Cadena COPE.

28.2.2012.
19:47
VOYO logo

Prije godinu dana, 13. ožujka 2011. godine, u svom su programu urednici i novinari desničarskoga nacionalnog krugovala u vlasništvu Katoličke crkve u Španjolskoj objavili storiju o Barceloninim liječnicima ustvrdivši da Guardioline nogometaše tretiraju dopinškim sredstvima. Barcelona je tužila radijsku postaju istog trenutka, a sada su s Cadene, uoči početka suđenja, istrčali s prijedlogom nagodbe.

"Informacija koju smo objavili pokazala se netočnom. Došla je od izvora kojeg nismo dovoljno dobro provjerili. U idućih 48 sati bit ćemo spremni doznačiti na račun FC Barcelone 200.000 eura za prouzročenu štetu odnosno klevećenje", priopćenje je s Cadene COPA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Barcelone zasad još nisu komentirali inicijativu. U tužbi koju su pokrenuli zatražili su odštetu u iznosu od šest milijuna eura.

Prošloga je studenog Španjolski vrhovni sud presudio u korist Barcelone u postupku koji je protiv pariškog dnevnika Le Mondea klub pokrenuo iz istih razloga. Le Mondeu je naloženo platiti 15.000 eura odštete i ispričati se u vlastitom glasilu. Francuzi su FC Barcelonu inače doveli u vezu s ozloglašenim dr. Eufemianom Fuentesom, liječnikom dokazano ogrezlim u dopinškoj aferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo