LUDA KONFERENCIJSKA LIGA / Katastrofa Fenerbahčea u Danskoj, Livaković primio šest golova

Image
Foto: Profimedia

Od ostalih utakmica izdvajamo ogled HJK i Aberdeena koji su odigrali 2:2 u utakmici koja je trajala čak 105 minuta

30.11.2023.
23:37
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši danskog Nordsjaellanda s uvjerljivih su 6-1 svladali turski Fenerbahče u utakmici 5. kola skupine H Konferencijske lige i time izbili na vrh ljestvice.

Image
OSVETA ZA ČUDO U MOSTARU /

Zrinjski porazom ispao iz Konferencijske lige, bivši igrač Dinama tragičar

Image
OSVETA ZA ČUDO U MOSTARU /

Zrinjski porazom ispao iz Konferencijske lige, bivši igrač Dinama tragičar

Iako je primio čak šest pogodaka, hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković nije kriv ni za jedan, već porozna obrana turske momčadi koja je 'Livija' ostavila na streljani, gotovo svaki put kad bi domaća momčad krenula u kontru ili polukontru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se proslavio Šveđanin Benjamin Nygren koji je postigao 'hat-trick' (55, 75, 84), iako je ušao u igru tek u drugom poluvremenu. Za dansku momčad su strijelci još bili Lucas Hey (21), Daniel Svensson (25) i Christian Rasmussen (66).

Jedini regularan pogodak za Fenerbahče postigao je Michy Batshuayi u 44. minuti, a dva pogotka su turskoj momčadi poništena na intervenciju VAR-a, Szymanskom zbog igranja rukom (45) te Batshuayiju (59) zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nordsjaelland je s 10 bodova izbio na vrh ljestvice, a Fenerbahče je s dva uzastopna poraza pao na treće mjesto s devet bodova, jer je Ludogorec u završnim trenucima dvoboja došao do pobjede 2-1 na gostovanju kod Spartaka iz Trnave. Pobjedu bugarskoj momčadi donio je u petoj minuti dodatka Argentinac Matias Tissera pa i Ludogorec sad ima devet bodova. Fenerbahče je u zadnjem kolu domaćin Spartaku, a Ludogorec dočekuje Nordsjaelland.

Prije zadnjeg kola, prvo mjesto u skupini i izravan plasman u osminu finala osigurali su Viktoria Plzen i grčki PAOK koji je to učinio pobijedivši u Frankfurtu domaći Eintracht s 2-1. Vratar PAOK-a Dominik Kotarski bio je najbolje ocijenjeni igrač utakmice tijekom koje je sakupio šest obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgoru ocjenu dobio je Kristijan Jakić koji je za Eintracht igrao od 54. minute, a onda je u razmaku od dvije minute sučevog dodatka zaradio dva žuta kartona zbog prekršaja i bio isključen. Hrvoje Smolčić je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.

Eintracht je, bez obzira na poraz, osigurao plasman u nokaut fazu natjecanja, a to su učinili još i sljedeći klubovi: Lille i Slovan Bratislava iz skupine A, Gent i Maccabi Tel Aviv iz skupine B, Club Brugge i Bodo/Glimt iz skupine D, Aston Villa iz skupine E te Fiorentina iz skupine F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih utakmica izdvajamo ogled HJK i Aberdeena koji su odigrali 2:2 u utakmici koja je trajala čak 105 minuta jer je u 92. minuti došlo do prekida nakon što su gostujući navijači grudama gađali domaćeg vratara.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj započeo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo