KAPETAN VIDA PRED MIKROFONOM: / 'Mandži nedostaje reprezentacija, javlja se pri svakom okupljanju. Što se tiče Kalinića...'

Image
Foto: AFP

'Mislim da se Mandžukić prerano oprostio od reprezentacije'

16.10.2018.
17:41
AFP
VOYO logo

U večernjim satima ponedjeljka Domagoj Vida po prvi je put stavio kapetansku vrpcu reprezentacije oko ruke i poveo suigrače u prijateljsku utakmicu protiv Jordana. Da mu večer ostane u još boljem sjećanju pomoći će krajnji rezultat (pobjeda 2-1), ali i pogodak koji je u njega utkao.

Image
HRVATSKA - JORDAN 2-1: /

Vida i Mitrović majstorski probušili golmana Yaseena; gosti zabili prekrasan pogodak

Image
HRVATSKA - JORDAN 2-1: /

Vida i Mitrović majstorski probušili golmana Yaseena; gosti zabili prekrasan pogodak

"Velika večer za mene, jako sam sretan i zahvalan izborniku što mi je pružio tu priliku da budem kapetan u ovoj utakmici. Još sam to okrunio pogotkom, ali najvažnije je što smo pobijedili Jordan, tako se vratili na pobjedničke staze nakon tri utakmice bez pobjede. Mučili smo se, ali smo uspjeli slaviti, a srećom nitko se od nas nije ozlijedio. Sada tako moramo nastaviti i u sljedećem mjesecu", izrazio je Vida zadovoljstvo u razgovoru za nogometni portal Goal i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važna pobjeda protiv Jordana

"Nama je doista bila važna ova pobjeda, trebali smo prekinuti taj niz bez pobjeda, ipak smo mi drugi na svijetu. Sada se vraćamo u svoje klubove, tamo svi moramo još podići razinu igračke forme, pa onda još spremniji dočekati nadolazeće dvoboje sa Španjolskom i Engleskom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samoj utakmici protiv Jordana, točnije činjenici da taj susret na trenutke nije izgledao kao prijateljski kazao je:

"Haha, na kraju čak i da, ali za to smo mi krivi. Dopustili smo Jordancima da se malo previše razmašu, nismo bili toliko brzi na lopti, već smo igrali sporije i njima dali dovoljno vremena, pa da onda stignu i udarit. Dobro, izbornik će to analizirati, svi su dobili šansu, nitko se nije ozlijedio, a imamo dovoljno vremena za pripremu utakmica sa Španjolskom i Engleskom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi su pokazali dobre stvari'

O novim licima u reprezentaciji, odnosno onima čija je minutaža nešto manja ili ju pokušavaju izboriti Vida je rekao ovo:

"Svi su pokazali neke dobre stvari, teško je u ovom trenutku svakome nadomjestiti Mandžukića i ove druge igrače kojih nema ovdje. Nadam se da će netko proraditi već na sljedećem okupljanju, pa da će se na neki način i zaboraviti Mandžukića, iako u to nisam siguran. Redovito se čujemo s Mandžukićem, javlja se svako okupljanje, ispituje o stanju u momčadi, kakav je hotel, ma sve ga zanima... Nedostaje mu reprezentacija, a mislim da se on ipak prerano oprostio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ratna sjekira'

KALINIĆ OTVORIO DUŠU ŠPANJOLCIMA: ‘Rusija je prošlost, volio bih se vratiti u reprezentaciju…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema koja se posljednjih dana ne može izbjeći je mogući povratak Nikola Kalinića u reprezentaciju. Sam napadač madridskog Atletica je rekao da bi volio, ali uz nerazjašnjeni dodatak o 'nekim stvarima koje se moraju promijeniti', Luka Modrić mu odškrinuo vrata povratka, a o tome se očitovao i izbornik . Vida kaže:

"Ne moramo trošiti riječi o igračkim kvalitetama Nikole Kalinića, sigurno da bi takav napadač dobro došao svakome, ne samo Hrvatskoj, već i drugim reprezentacijama i klubovima. Ali, na njemu je sve. Mi bismo ga dobro prihvatili, u nogometu je mjerilo samo teren. Možemo mi ovako puno pričati, ali sve se vidi na terenu. Ako on odluči, pa s izbornikom zakopa 'ratnu sjekiru' kod nas je dobrodošao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo