KAPETAN JE JASAN: / S takvom momčadi i trenerom, moramo biti u polufinalu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nogometaši Šahtara sve su dalje od naslova ukrajinskih prvaka budući da im kijevski Dinamo bježi pet bodova, a do kraja su samo četiri kola.

20.4.2016.
18:12
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Šahtar se izbacivanjem portugalske Brage plasirao u polufinale Europske lige, natjecanja koje je osvojio prije sedam godina.

'Šanse 50-50'

"Za mene to nije iznenađenje kad se uzme u obzir kvaliteta i kvantiteta naših igrača. S takvom momčadi i trenerom moramo stalno biti u polufinalima. Ali kad se sagledaju sve okolnosti u kojima se nalazimo, jasno je da je to veliki korak", rekao je za klupsku internetsku stranicu kapetan Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Seville, a hrvatski nogometaš nije pesimističan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sevilla je puno puta osvojila Europsku ligu i Kup UEFA. Trenutno je sedma u Španjolskoj, ali to ništa ne znači. To je momčad koja zaslužuje poštovanje, ima dobrog trenera i kvalitetne pojedince. No, sve će se vidjeti na terenu, u dvije utakmice. Vjerujem u našu momčad i mislim da su šanse 50-50", naglasio je Srna.

'Što je bilo, bilo je'

Zanimljivo, u osmini finala u sezoni 2007/08 Šahtar su sekunde dijelile do izbacivanja Seville, a onda je u sudačkoj nadoknadi tadašnji vratar Andalužana Andres Palop zabio za produžetke. Sevilla je u konačnici prošla dalje i na kraju te sezone osvojila naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je bilo, bilo je. Nećemo zaboraviti Palopa, ali moramo na teren izaći hladne glave i igrati novu utakmicu. Nisu to više ista Sevilla i Šahtar. Ovo će biti potpuno drugačiji dvoboj", zaključio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo