SPORNA AUTOBIOGRAFIJA

KAOTIČNA SITUACIJA U TALIJANSKOM DIVU: Navijači napali kapetana, klub mu prijeti oduzimanjem vrpce

Situacija u talijanskom velikanu Interu potpuno je izmakla kontroli nakon što je svjetlo dana ugledala autobiografija klupskog velikana Maura Icardija.

Argentinski napadač je ušao u sukob s navijačima Intera, što će mu za početak donijeti gubitak kapetanske vrpce, a u skoro vrijeme vjerojatno i odlazak sa San Sira. Icardi je u autobiografiji prepričao navodni događaj nakon poraza od Sassuola (1-3) u veljači 2015. godine. Ustvrdio je kako je jednom malom navijaču bacio svoj dres, ali su ga ratoborni navijači, ljutiti zbog poraza, istrgnuli dječaku iz ruku i bacili ga natrag. Nakon toga je navodno došlo do žestoke rasprave s nekima od vođa navijačke skupine, a suigrači su ga u svlačionici proglasili herojem.

INTEROVA ZVIJEZDA NA UDARU NAVIJAČA I MAFIJE: ‘Želiš li da mu slomimo noge?’

NOVI DEBAKL PERIŠIĆA I DRUŠTVA: Icardi i Handanovič uništili Inter, Jurić do boda s igračem manje

 ‘Dovest ću stotinu kriminalaca iz Argentine’

“Spreman sam suočiti se s tim navijačima, jednim po jednim. Koliko ih je tamo, 50, 100, 200? Dovest ću stotinu kriminalaca iz Argentine koji će ih ubiti, a onda ćemo vidjeti”, napisao je Icardi u knjizi.

Čim je autobiografija objavljena, navijači su poludjeli jer tvrde da je Icardijeva priča izmišljena, a najavu dolaska kriminalaca iz Argentine su doživjeli kao prijetnju. Putem društvenih mreža su mu poručili da više ne smije biti kapetan, a na nedjeljnoj utakmici Serije A, u kojoj je Inter kod kuće poražen od Cagliarija (1-2), najžešći su mu tifosi cijelo vrijeme zviždali, uključujući i trenutak kad je izvodio jedanaesterac koji je na koncu i promašio.

‘Moramo poštovati navijače’

No, nije stalo samo na tome. Talijanski mediji javljaju da je u večernjim satima skupina od 40 navijača pokušala izvesti napad na Icardijev automobil. Ispred kuće su mu, pak, izvjesili transparent s porukom “Ovdje smo… Kada dođu tvoji prijatelji iz Argentine, hoćeš li nas upozoriti ili ćeš se ponijeti kao kukavica?”

Napeta situacija prisilila je na reakciju Interovog dopredsjednika i klupsku legendu Javiera Zanettija koji je dao naslutiti da će njegovom sunarodnjaku biti oduzeta kapetanska vrpca.

“Hoćemo li nešto poduzeti? Nažalost, morat ćemo. Navijači su najvažniji element kluba i moramo ih poštovati. Ne možemo prihvatiti ovakvo ponašanje osobe koja je klupski zaposlenik. Razgovarat ćemo o ovim događajima i vidjet ćemo što će biti. Hoćemo li oduzeti Icardiju vrpcu? Vidjet ćemo. Ponašanje igrača mora biti u skladu s vrijednostima i poviješću Intera”, naglasio je Zanetti.

 

Povratak na Net.hr