ŠTO SU IM NAPRAVILI / Kaos u Barceloni nakon debakla protiv Reala. Predsjednik napravio skandal i upao u svlačionicu sudaca, Xavi priznao: 'Zabrinut sam'

Image
Foto: Profimedia

Nakon utakmice nastao je potpuni kaos u Barceloni

16.10.2022.
21:19
Profimedia
VOYO logo

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Barcelonu sa 3-1, a za "Kraljevski klub" je do 78. minute igrao Luka Modrić.

Aktualni europski i španjolski prvak je poveo u 12. minuti golom francuskog napadača Karima Benzeme. Bila je to brza kontra domaćina, Toni Kroos je uposlio Vinicusa koji je probio lijevu stranu i krenuo prema Ter Stegenu. Barcin vratar je obranio njegov pokušaj, ali je Benzema pokupio odbijanac i sa nekih 11-12 metara pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 2-0 zabio je Federico Valverde u 35. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. U 51. minuti Real treći put zabija, drugi put Karim Benzema. Međutim, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Image
NAKLON, MAESTRO /

Modrićev dribling s El Clasica zapalio društvene mreže. Pogledajte kako je Luka školovao najveću Barcinu zvijedu

Image
NAKLON, MAESTRO /

Modrićev dribling s El Clasica zapalio društvene mreže. Pogledajte kako je Luka školovao najveću Barcinu zvijedu

Barca tijekom utakmice nije imala previše prilika, a tek je u završnici pokazala nešto. U 78. minuti sa 20 metara pucao je Ansu Fati, ali pored gola. Utakmicu je u vode neizvjesnosti vratio Ferran Torres u 83. minuti. Fati je prošao po lijevoj strani ubacivši loptu u kazneni prostor, Lewandowski je propustio do Torresa koji je zabio iz blizine. Četiri minute kasnije Fati je mogao izjednačiti, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi Real je dobio kazneni udarac nakon što je Eric Garcia oborio Rodryga. Sudac Jose Sanchez je pregledao video zapis pokazavši na bijelu točku, a Rodrygo je bio siguran za 3-1.

Image

Predsjednik se obračunao sa sucima

Nakon utakmice nastao je potpuni kaos u Barceloni. Kako pišu španjolski mediji, predsjednik Barcelone, Joan Laporta, odlučio se nakon susreta obračunati sa sucima. Upao je u svlačionicu sudaca i napao suca Josea Sancheza te ga je tražio pojašnjenje oko njegovih odluka. Sporna mu je navodno bila situacija iz drugog poluvremena kada je Lewandowski pao nakon duela s Carvajalom u petercu. Sudac je na to odmahnuo rukom i to je valjda iznerviralo gazdu Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je utakmica završila i kad se sudačka ekipa vratila u svlačionicu, predsjednik Barce Laporta je više puta dolazio tražeći objašnjenje o određenim odlukama donesenim na utakmici. Laporta je zamoljen da napusti svlačionicu bez ikakvih daljnjih incidenata", stoji tako u zapisniku.

Strogo je zabranjeno ulaziti u svlačionicu sudaca svim djelatnicima kluba, a još strože je zabranjeno izvršavati ikakav pritisak na njih, stoga se očekuje kazna za ovakav incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavi zabrinut

Svoj komentar na utakmicu dao je i Xavi, trener katalonske ekipe, a priznao je da je zabrinut.

"Zabrinut sam, pogotovo nakon što rezultat ne bude dobar. Moramo biti samokritični. Stvari koje ne radimo dobro moraju se poboljšati. Real nas je pobijedio jer je zrelija momčad. Neću optuživati svoje igrače, ja sam kriv i ja ću objasniti što se dogodilo. Osjećamo se loše, ne možete biti sretni gotovo ni sa čim nakon utakmice", rekao je Xavi i onda konstatirao da nisu zaslužili poraz, iako su, kako se moglo vidjeti, odigrali vrlo blijedu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo Real, moglo je biti 2:2 da je Ansu Fati zabio. Mislim da nismo zaslužili izgubiti, pogotovo jer smo bili dosta dobri u prvom poluvremenu. Upali smo u negativnu dinamiku i to ćemo morati promijeniti", zaključio je tako Xavi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo