KAO ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA: / Još jedna zvijezda Barcelone na optuženičkoj klupi!

Image
Foto: AFP, JAIME REINA

Čini se da su porezne prijevare postale sasvim uobičajeni način djelovanja u redovima španjolskog nogometnog velikana Barcelone.

27.4.2016.
9:19
AFP, JAIME REINA
VOYO logo

Španjolske porezne vlasti optužile su brazilskog obrambenog nogometaša Adriana za utaju 700.000 eura poreza na zarađenu premiju za prava na korištenje svoga lika. Marca tvrdi da je istraga otvorena u listopadu prošle godine nakon čega je uslijedilo podizanje optužnice u Barceloni.

Messi, Mascherano, Neymar

Sumnja se da je Adriano tijekom 2011. i 2012. koristio tvrtku na Madeiri kako bi prevario poreznu službu. Za identičnu su prijevaru ranije optuženi i Lionel Messi i Javier Mascherano. Messi je navodno, zajedno s ocem Jorgeom, oštetio Španjolsku za više od četiri milijuna eura, a Mascherano za 1,5 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neymar je, pak, u rodnom Brazilu proglašen krivim za izbjegavanje plaćanja 56,3 milijuna eura između 2012. i 2014 godine. Također, u Španjolskoj već godinama traje istraga zbog sumnje da su čelnici Barcelone lažno prikazali odštetu Santosu za Neymara kako bi platili manji porez i postotak brazilskom investicijskom fondu koji je držao dio prava na igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo