KAO MESSI I RONALDO: / "Cijeli će svijet uskoro gledati njegov trk prema slavi"

Image
Foto: Pixsell, Ivo Čagalj

"Kada je Barceloni nametnuta zabrana dovođenja igrača u travnju 2014.

9.11.2015.
13:06
Pixsell, Ivo Čagalj
VOYO logo

Početak je ovo teksta koji donosi nogometni analitički portal Squawka, pri čemu se objašnjava da je transfer hrvatskog veznjaka u Barcelonu bio u potpunosti u skladu sa zakonom, ali i dodaje da "uzme li se u obzir kako Halilović impresivno izgleda ove sezone, on bi bio vrijedan izdržavanja baš svakog dana kazne."

Kao da je dvostruko stariji

Hvali izvor teksta igre Barceloninog nogometaša na posudbi u Sportingu te naglašava da, iako uvid u njegov rodni list kazuje da je riječ o 19-godišnjem igraču, njegovo diktiranje igrom bilo s desne strane ili središnjeg dijela terena u dosadašnjem dijelu sezone ostavlja dojam dvostruko starijeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je Halilović dva i asistirao za tri pogotka kluba iz Gijona u devet odigranih utakmica što znači da je zaslužan za gotovo polovicu postignutih golova svoje momčadi u jedanaest odigranih kola španjolskog prvenstva. Zabila ih je Sportingova momčad jedanaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva postignuta gola izjednačavaju ga na vrhu klupske liste strijelaca, ali možda više otkriva to da je napravio trinaest šansi za gol, odnosno 19 posto svoje momčadi."

Ispred Ronalda

Tri puta ga je ovaj izvor, koji njegov prijenos lopte na suparničku polovicu smatra njegovom najjačom stranom, imenovao igračem utakmice. Squawka se upustila i u usporedbu Halilovića s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, a njegove se brojke zapravo "poprilično dobro ‘drže’ u usporedbi s dvojcem koji drži monopol na Ballon d’Or." Za usporedbu je uzet sljedeći broj utakmica spomenutih pojedinaca: Halilović (9), Messi (6), Ronaldo (10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Driblingom se Halilović tako rješava suparnika sa 61,9 posto uspješnosti pri čemu je mnogo bolji od Cristiana Ronalda (50 posto) u kategoriji dobivenih duela kojom prednjači Lionel Messi (79,59 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i dvojac renomiranijih, Halilović također često biva zaustavljen prekršajima. Ronaldo ih trpi 1,1 po utakmici, dok su Messi i hrvatski veznjak na prosjeku od jednog. Također, uz 80 posto uspješnosti Ronaldo i Halilović dodaju loptu suigračima, Messi je tu precizniji za jedan posto. Izvor Halilovićevu utakmicu sezone proglašava onom protiv Malage.

Utakmica sezone protiv Malage

"Osim što je postigao jedini gol na utakmici, Halilović je isprovocirao dvije obrane kojima se istaknuo Carlos Kameni i koje konkuriraju za najbolje u sezoni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da je osim udaraca prema golu "iz sredine igrališta upravljao sastavom pri čemu je imao 95 posto preciznosti u dodavanjima i četiri od pet dobivena duela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavi li Halilović ovakvim predstavama, cijeli će svijet uskoro gledati njegov trk prema slavi", zaključuje se u tekstu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo