KAKO ZAUSTAVITI MARCELA BROZOVIĆA? / Conte otkrio na koji je način Napoli uspio neutralizirati Vatrenog

Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Nakon utakmice Antonio Conte je otkrio što je bilo ključno za pobjedu Napolija

13.2.2020.
11:02
Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia
VOYO logo

U prvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa Napoli je na gostovanju pobijedio Inter sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Fabian Ruiz u 57. minuti, a hrvatski reprezentativac, Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter. Momčad Antonia Contea imat će priliku popraviti situaciju, ali bit će to na gostovanju, na vrućem San Paolu.

Nakon utakmice Antonio Conte je otkrio što je bilo ključno za pobjedu Napolija. Talijan veli kako je trener Gennaro Gattuso napravio odličan potez kada je postavio pokretljivog i agilnog Mertensa na Marcela Brozovića, svog ključnog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napoli je došao ovdje i odigrao vrlo defenzivno, Dries Mertens je markirao Marcela Brozovića cijelo vrijeme i zatvorio sve prostore", izjavio je Conte.

Image
Foto: Profimedia

Inter Milan's Italian head coach Antonio Conte shouts instructions during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Parma on October 26, 2019 at the San Siro stadium in Milan., Image: 479131489, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

"U nekim slučajevima moramo imati brži protok lopte, tu moramo biti bolji. U svakom slučaju, čestitam Napoliju. Strategija im se isplatila. Nama je derbi protiv Milana oduzeo puno energije, kako fizički, tako i psihološki. Napoli je ove sezone pobijedio Juventus, Lazio i Liverpool što znači da su kvalitetna momčad. Kažem, nakon Juventusa, Napoli ima najimpresivniju momčad u Serie A", rekao je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je još jednu taktičku ideju kojom ga je Gattuso dobio.

"Bio je pametan što nas je čekao u svojoj polovici pa išao na kontranapade. Mi smo imali svoje šanse i fer bi bio rezultat da smo odigrali neriješeno", pojasnio je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica igra se 5. ožujka, a večeras na San Siru od 20:45 igraju Juventus i Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo