KAKO SE NAJGORI NASTUP PRETVORIO U UTAKMICU ZA POVIJEST: / Dalić se suočio s ogromnim problemom, Badelj odigrao utakmicu života

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bila je ovo i utakmica u kojoj je Dejan Lovren istrošio svoj joker-kiks.

26.6.2019.
9:45
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Prije točno godinu dana hrvatska nogometna reprezentacija napravila je treći korak ka svom najvećem uspjehu u povijesti. Momčad Zlatka Dalića pobijedila je Islanđane i tako sa savršenim skorom plasirala u drugi krug natjecanja gdje nas je čekala Danska.

Nije bilo bitno hoćemo li pobijediti ili izgubiti, no Islanđani su nam se zamjerili u kvalifikacijama i utakmica s njima bila je svojevrsna psihološka barijera koju smo morali probiti prije nego što odemo u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOVAČ MOŽE TRLJATI RUKE: /

S ovim bi zvjezdanim pojačanjem od 200 milijuna eura mogao riješiti sve svoje probleme

Image
KOVAČ MOŽE TRLJATI RUKE: /

S ovim bi zvjezdanim pojačanjem od 200 milijuna eura mogao riješiti sve svoje probleme

"Odbjegli" Kalinić

Zlatko Dalić suočavao se s velikim problemom s koji ne bi želio nijedan izbornik. Nikola Kalinić u nikad do kraja razjašnjenim uvjetima napustio je svlačionicu Vatrenih zbog "bolova u leđima". Nije bilo puno vremena za afere, Svjetsko prvenstvo moralo se nastaviti bez nezadovoljnog

Rezervnog napadača koji bi sigurno bio dobio priliku protiv Islanđana u utakmici u kojoj je Dalić odmarao ključne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je i razlog jako lošeg prvog poluvremena. Zadnja linija Jedvaj-Ćorluka-Ćaleta-Car-Pivarić samo je taj put igrala zajedno, tako da su greške zbog neuigranosti bile neminovne, pogotovo protiv Islanđana čiji su forte oduvijek prekidi koji su bili i ostali rak-rana hrvatske reprezentacije.

Super Miki spasio utakmicu

A onda se odnekud pojavio Milan Badelj. Kao da su sve njegove odigrane lopte, svaki njegov pretrčani kilometar i svako požrtvovno uklizivanje na loptu nagrađene tim fantastičnm udarcem. Naletjeo je na odbijanac i poklopio loptu taman da uđe pod gredu i navede Dragu Ćosića da još jednom testira svoje glasnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rostov na Donu: Island i Hrvatska u 3. kolu skupine D na Svjetskom prvenstvu 26.06.2018., Rostov Arena, Rostov na Donu, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., skupina D, 3. kolo, Island - Hrvatska. Milan Badelj Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bila je ovo i utakmica u kojoj je Dejan Lovren istrošio svoj joker-kiks. Odigrao je cijelo prvenstvo briljanan nogomet u obrani, ali protiv Islanda je ušao s klupe i napravio jedanaesterac za Island koji je realizirao Sigurdsson.

No Ivan Perišić zadržao nas je savršenima na kraju grupne faze natjecanja. Uistinu je bila ovo utakmica Milana Badelja koji je u 90. minuti susreta kirurški preciznim proigravanjem pronašao Perišića u njegovoj omiljenoj poziciji, a sve ostalo je povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo