'Kajat ću se cijeli život što sve nisam prijavio policiji!'

'Jesam, pogriješio sam i zbog toga se duboko kajem.

15.12.2011.
10:59
VOYO logo

Bivši nogometaš Varteksa, koji je osuđen uvjetno na osam mjeseci uz rok kušnje na dvije godine, jedan je od dvojice koji su se u aferi Offside izvukli s uvjetnom kaznom. Trinaest njegovih kolega osuđeno je na zatvorske kazne zbog namještanja utakmica, i ne treba posebno objašnjavati da ga je sve skupa jako potreslo.

"No, želim razjasniti da nisam optužen za primanje mita, jer nikakav novac nikad nisam primio, već za protuzakonito posredovanje. Moja je najveća pogreška što sam se uopće javio na prvi Šakin poziv, koji je ponudio dogovor o namještanju jednog susreta. Cijeli naš razgovor prenio sam dvojici tadašnjih dokapetana, Miljenku Mumleku i Andriji Balajiću. Osjećao sam da moram tako učiniti, s obzirom na to da sam u tom trenutku bio ozlijeđen i nisam imao kontakt s momčadi. No, zapravo sam cijeli slučaj trebao prijaviti policiji...", govori Ivančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi supruga i djeca su o cijelom slučaju saznali tek kad se dogodilo uhićenje.

"Nisam ih želio upletati. Ali sada znam da sam im trebao reći. Sigurno bi mi dali najbolji mogući savjet, da cijeli slučaj prijavim sudu i policiji. Ali vodila me samo misao kako da pomognem suigračima koji su živjeli u iznimno teškim uvjetima. Plaće nisu dolazile mjesecima. Ubrzo sam uvidio da to ne može biti opravdanje. Pogriješio sam i zbog toga priznao svoj dio krivice. Pogriješio sam i zbog toga se duboko kajem. Taj ću teret do kraja života nositi na leđima, baš kao i cijela moja obitelj', poručio je Ivančićevim nogometašima koje bi život mogao nanijeti na sličan put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo