'Kad završi karijeru, Luka će shvatiti što je napravio'

Luka Modrić odigrao je 100 utakmica u dresu Tottenhama, iako su mnogi govorili da će mu nizak rast i tjelesna građa biti hendikep u Engleskoj.

3.11.2011.
14:09
VOYO logo

Chelsea se samo pritajio i svakako treba očekivati novu ponudu Romana Abramoviča, posebno nakon odličnih ovojesenskih Lukinih igara u Tottenhamu. Dođe li Modrić, bit će prvi Hrvat na Stamford Bridgeu nakon Marija Stanića koji je u četiri sezone (od 2000. do 2004.) nastupio u 59 prvenstvenih utakmica i zabio sedam golova.

"To je fantastično! Luka je, eto, četvrtu godinu u klubu i već razbija stotku, dok ja nisam bio ni blizu te brojke. Ali treba se sjetiti da sam cijelu sezonu izgubio zbog teške ozljede koljena. Tek kad završi karijeru, Luka će shvatiti što je napravio, što znači ta stotka. I to je normalno, jer sad je usredotočen na igru, sad želi iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i ne razmišlja o statistici. A mi sa strane to možemo sad znatno više cijeniti od njega.", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić je posebno naglasio kako Modrićeva stotka ima posebnu težinu.

"Modrićeva je karijera prava hollywoodska priča, bio bi to sjajan film o ostvarenju američkog sna na hrvatski način! Luka je, naime, imao iznimno težak razvojni put, da sad ne ponavljamo potankosti, od izbjegličkih dana, preko kaljenja u BiH, pa sve do londonskog glamura! Svatko je od nas imao na svoj način težak put, ali Lukin je bio doista poseban i stoga ta stotka ima i specifičnu težinu", rekao je popularni Super Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka bi po njegovim riječima napravio jednaku dobru karijeru i u drugim ligama, čak ako ne i bolju.

"Ako je uspio u Engleskoj, onda bi, siguran sam, svuda uspio, u nekim bi mu ligama bilo i znatno lakše nego što mu je na Otoku, jer se, recimo, u Španjolskoj i u Italiji igra toliko ne preskače. A brojni engleski klubovi nisu odustali od te filozofije igre i tada je najteže veznim igračima", kaže Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je pokušao Modrića dovesti ovo ljeto, ali je on ipak ostao u Tottenhamu.

"Vidljivo je, naime, da Chelsea treba osvježiti vezni red i Modrić je zapravo za njega idealan čovjek! Donio bi brzinu, ofenzivu, podigao bi igru na višu razinu, u to uopće nema sumnje", rekao je bivši igrač kluba sa Stamford Bridgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=bxt9q1EGsdIP7goh
szólj hozzá: Tot 1-0 Liv

Na kraju je Stanić upozorio na veliki problem s kojim se Luka mora nositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je naš veliki problem što od Modrića očekujemo da riješi baš svaku utakmicu! Luka je takav i takav, vrijedi toliko i toliko i zato sad mora sam odlučiti o pobjedniku! Ma nemojte! E, ne ide to baš tako u nogometu. Pustite ga, ljudi, rasteretimo Luku i onda ćemo dobiti ono najbolje od njega! I drugi naši igrači, koji također igraju u velikim klubovima, moraju preuzeti dio odgovornosti", zaključio je bivši hrvatski reprezentativac.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo