barcelona - liverpool 3:0 / Kad nije htio Liverpool, htio je Messi: Argentinski čarobnjak doveo Barcelonu na prag finala!

Image
Foto: AP Images

Katalonci su napravili ogroman posao u prvih 90 minuta bitke s Liverpoolom

1.5.2019.
22:58
AP Images
VOYO logo

Za šest dana na Anfieldu Liverpool će biti u nemogućoj misiji. Nakon prve utakmice u BarceloniRedsi su u zaostatku od tri pogotka, što će Katalonci teško ispustiti, ali sve ćemo znati sljedeći utorak.

Ove srijede, pak, sve je bilo u znaku Barcelone koja je početkom drugog dijela opasno visjela, a onda se ukazao argentinski čarobnjak zvan Lionel Messi i riješio utakmicu, vjerojatno i ukupan prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U aktivnom početku s obje strane naša vrijedna radilica Ivan Rakitić već je u četvrtoj minuti odaslao prvu prijetnju nakon kombinacije s Messijem, no umjesto da puca iz dobre pozicije odlučio je dodati, što nije prošlo.

Nakon 20-ak minuta Jurgen Klopp morao je raditi prvu prisilnu izmjenu jer se ozlijedio Keita, a nekoliko kasnije smišljati nove upute svojim igračima jer Barca je povela. Alba je ubacio sjajnu nisku loptu s gotovo ruba 16-erca, Suarez ušao između Matipa i Van Dijka i u padu vrhom kopačke prebacio Alissona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutak kod pogotka u 26. minuti (AP Images)

Vjerovali ili ne, a morat ćete, bio je to Urugvajčev prvijenac u Ligi prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije na vrlo sličan način Liverpool je mogao izjednačiti. Henderson, koji je zamijenio Keitu, poslao je perfektnu loptu koja je zaobišla domaće stopere, a u idealnu situaciju gurnula Manea, no Senegalac ju je loše zahvatio pred Ter Stegenom.

Bila je to rijetka situacija kada u protivničkoj polovici u kontaktu s loptom strah obrani španjolskog prvaka nije isijavao Salah koji je često pokušavao, no isto tako često njegove zamisli nisu prolazile sve do 53. minute kada je ozbiljno rastegao Nijemca na Barcinim vratima, kao i Milner koji trenutak ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su ozbiljno stisli, krenuli po pogodak, skoro ga i postigli kada je na Salahovu loptu natrčao Milner, ali ravno je pucao u Ter Stegena koji gotovo da nije imao odmora na startu drugog dijela.

I kad nije Liverpool, Barcelona je. Messi je primio loptu na 25 metara, uz dosta sreće došla je do Suareza čiji je udarac zaustavila greda, ali na odbijanac je natrčao Messi i potrčao Suarezu u krilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda, samo sedam minuta kasnije, trenutak magije. Messi je namjestio loptu na gotovo 30 metara, zaletio se i... Pogodio u devedeset. Više ništa nismo morali vidjeti... A skoro jesmo i četvrti pogodak, ali Dembele je u 97. promašio veći zicer od kaznenog udarca. Da ne govorimo o jednom koji nije sviran za Katalonce.

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona - Liverpool 3:0 (1:0)

Golovi: Suarez 26, Messi 75, 82

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Roberto (94. Alena), Pique, Lenglet, Alba; Rakitić, Busquets, Vidal; Messi, Suarez (93. Dembele), Coutinho (60. Semedo)

Liverpool (4-3-3): Allison; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Milner (84. Origi), Fabinho, Keita (23. Henderson); Salah, Mane, Wijnaldum (78. Firmino)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Lenglet, Suarez, Alba - Fabinho

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo