'Kad bi svatko od vas devet donio po dva milijuna...'

'Bilo bi dobro kad bi svojim vezama svaki od devet budućih članova NO-a donio po dva milijuna kuna!

7.11.2011.
12:39
VOYO logo

Gotov je glavni dio Hajdukovih izbora, članovi udruge Naš Hajduk birali su sedmero članova Nadzornog odbora između 37 kandidata. Sve je sličilo na one prave izbore, koji nas tek čekaju, s time da je na ovim navijačkima kontrola bila još stroža, tako da nije bilo prostora za bilo kakve manipulacije.

Predstavnici navijača, koji su se okupili u udruzi Naš Hajduk, silno su se trudili da sve bude transparentno, u duhu demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše glasova dobio je dr. Josip Paladino, ugledni neurokirurg – 2.843. Dakako, sve je to neslužbeno jer taj izbor tek ima potvrditi Gradsko vijeće Splita, pa na kraju Skupština Hajduka, 22. studenoga. Naime, prema dogovoru s gradonačelnikom Željkom Kerumom i vijećnicima, Naš Hajduk bira sedam članova NO-a, praktički upravlja vlasništvom Hajduka od 56,1 posto. Uz Paladina, u NO su ušli Šime Luketin s 2.612 glasova, treća je jedina žena među kandidatkinjama, profesorica na Ekonomskom fakultetu Branka Ramljak, pa slijede Vjekoslav Hrabar (1.954 glasa, bio je kandidat na natječaju za člana uprave), pa Nikola Koceić-Bilan (1.463), doktor matematike, djelatnik na splitskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković (1.204) te Ante Majić (1.116), menadžer u Ericsson Tesli. Zanimljivo, četvero budućih članova NO-a živi u Zagrebu (Paladino, Hrabar, Pavasović i Majić), ostali su u Splitu. Kad im se još pridodaju Jako Andabak, i on živi u Zagrebu, i Petroslav Sapunar, koji će u NO-u predstavljati ostale dioničare, onda se čini da će biti lakše sjednicu NO-a održati u Zagrebu nego u Splitu.

"Nije bitno tko gdje živi, bitno je da nam je svima Hajduk u srcu", objasnio je Paladino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A čestitku im je, onako u svom stilu, odaslao Željko Kerum:

"Sve su to ljudi od renomea, bilo bi dobro kad bi svojim vezama svaki od devet budućih članova NO-a donio po dva milijuna kuna! Ima sponzora, samo treba doći do njih. Kad bi oni donijeli 18 mil. kuna, onda bi Hajduku bilo puno lakše. Nije članstvo u NO-u Hajduka kao u nekom drugom odboru, to je puno složenije, sasvim drukčije", rekao je Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo