JUVENTUSOV RATNIK MANDŽUKIĆ: / 'Teško je opisati kakvi su me osjećaji preplavili kada sam to vidio, znam kako se odužiti'

Image
Foto: AFP

Hrvatski napadač Mario Mandžukić razgovarao je za Sky Sport

8.2.2018.
9:08
AFP
VOYO logo

Talijanski Sky Sport naziva Marija Mandžukića neumornim ratnikom koji je na raspolaganju treneru momčadi Massimilianu Allegriju i neiscrpnim resursom na kojeg se uvijek može računati. Njegovi suigrači znaju da se na njega uvijek mogu osloniti, a Juventusovi navijači da za njega nema izgubljene lopte i zato ga obožavaju.

U razgovoru za Sky Mandžukić je pričao o planovima u aktualnoj sezoni, svojem odnosu s navijačima i trenutačnoj situaciji na ljestvici talijanskog prvenstva koju predvodi Napoli ispred Juvea, branitelja naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sviđa mi se kako Napoli igra'

Jedan bod razdvaja vodeći Napoli i najjaču torinsku nogometnu momčad na pozicijama jedan i dva u poretku ljestvice Serije A. Juveova hrvatska snaga priznaje da mu je nogomet koji igra trenutačni lider talijanskog prvenstva vrlo dopadljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sviđaju mi se, sviđa mi se stil igre i organizacija Sarrijeve momčadi. Napadački su dobri, postižu mnogo pogodaka i koriste prednost toga što se nisu mnogo mijenjali proteklih godina", kaže Mandžukić čiju momčad u petak očekuje ligaško gostovanje kod Fiorentine, potom susret s Tottenhamom u osmini finala Lige prvaka.

"U cijelosti sam usredotočen na Fiorentinu, dobra utakmica ondje bila bi odlična priprema za ono što nas očekuje protiv Spursa", kaže Mandžukić dodajući da je ljepota u nogometu u tome što se u svakoj sezoni nudi nova prilika za naslov, a i u ovoj Juventus, 'premda svjestan da to neće biti lako ostvariti, cilja maksimum, odnosno osvajanje svega'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako 'odgojen' kao napadač, Mandžukić u Juventusu već dulje vrijeme igra na krilu. Kaže da voli tu ulogu.

"Sviđa mi se premda u njoj ne ulazim u šanse za pogodak. Glavni mi je zadatak biti usredotočen u fazi obrane, ali i davati doprinos u napadačkom dijelu. Volim odgovornosti i ponosan sam što mi se ukazuje povjerenje stavljajući me u tu poziciju. To mi omogućuje napredak i pruža šansu da pomognem momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije želje

Otkako je 2015. godine stigao u torinski Juventus Mandžukić je osvojio pet domaćih trofeja s klubom, dva naslova u prvenstvu, dva u tamošnjem Kupu i jedan u Superkupu, ali i srca navijača koji su što misle o njemu jasno poručili tijekom utakmice protiv Barcelone u Ligi prvaka kada su razvili ogromnu zastavu s njegovom slikom.

"Teško je opisati osjećaj koji me preplavio u tom trenutku. Nisam to očekivao, a iznenadila me i veličina transparenta. Želio bih se svima zahvaliti, a najbolji način za to je nastaviti raditi i pružati zadovoljstvo Juventusovim navijačima", poručuje Mandžukić dodajući koliko cijeni Allegrija s kojim ima 'odličnu komunikaciju' i kojeg naziva ponajboljim svjetskim trenerom u korist čega govore njegovi rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je dodao:

"Početkom svake sezone imam dvije želje - prva je izostanak ozljeda, ne samo mojih već i mojih suigrača, a druga koliko je god moguće naslova s Juventusom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo