BORBA ZA ČETVRTFINALE EL / Juranović zabio krasan gol, Rakitić asistirao, Manchester United pregazio Betis

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Odigrane su prve utakmice osmine finala Europske lige

9.3.2023.
23:48
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Uniteda svladali su Betis sa 4-1 i tako ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u prvim utakmicama osmine finala Europske lige, dok je Ivan Rakitić asistirao za drugi pogodak Seville koja je sa 2-0 svladala Fenerbahče na svom stadionu.

Image
MILIJUNI BAČENI U VJETAR /

PSG ipak nije najveći luzer: Jedan je klub odigrao više utakmica u Ligi prvaka od Parižana, a da je nikada nije osvojio

Sevilla je povela pogotkom Joana Jordana u 56. minuti, da bi u 85. minuti bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nesebično u kaznenom prostoru poslužio Erika Lamelu koji je pogodio za konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Rapsodija 'Crvenih vragova'

Na Old Traffordu je golijadu Manchester Uniteda u srazu s Betisom otvorio Marcus Rashford već u 6. minuti. Gosti su u 32. minuti izjednačili preko Ayozea Pereza, da bi u drugom poluvremenu "Crveni vragovi" došli do uvjerljive pobjede zahvaljujući golovima Antonyja (52), Brune Fernandesa (58) i Wouta Weghorsta (82).

Bez pobjednika je završio dvoboj Šahtara i Feyenoorda, koji je odigran na neutralnom terenu u Varšavi. Ukrajinska momčad pod vodstvom Igora Jovičevića povela je u 79. minuti sretnim pogotkom Jaroslava Rakickog, koji je na ubačaj Sudakova loptu zahvatio leđima, a ona se odbila i u idealnom luku preletjela preko vratara nizozemske momčadi Wellenreuthera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feyenoord je ipak uspio doći do zasluženog izjednačenja u 88. minuti, kad je Ezequiel Bullaude glavom poslao loptu u mrežu.

Za momčad iz Donjecka je od 62. minute zaigrao 24-godišnji Varaždinac Neven Đurasek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stara dama se mučila

Juventus je u Torinu teško slomio otpor njemačkog Freiburga, a pogodak prednosti "Staroj dami" donio je Angel Di Maria koji je u 53. minuti postigao pogodak glavom na ubačaj Kostića. Freiburg je u 62. minuti postigao pogodak preko Hoelera, ali mu je prethodilo igranje rukom njegovog suigrača koji mu je asistirao.

U ranije odigranim utakmicama nogometaši Union Berlina pred svojim su navijačima odigrali 3-3 (1-1) protiv belgijskog Royale Union Saint-Gilloisea u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, a hrvatski reprezentativac Josip Juranović bio je strijelac prvog pogotka za domaću momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majstorija Vatrenog

Belgijci su triput vodili, ali su na kraju ostali bez prednosti uoči uzvrata. Victor Boniface je u 28. minuti doveo Saint-Gilloise u vodstvo. U 42. minuti dosuđen je slobodan udarac za Union Berlin, a loptu je na oko 20 metara iskosa s lijeve strane namjestio Josip Juranović. Preciznim udarcem je prebacio gostujući živi zid i pogodio gornji desni kut suparničkog gola za izjednačenje na 1-1.

Bez pobjednika je završio i dvoboj Sportinga i Arsenala u Lisabonu, gdje su pala četiri pogotka, a tri su postigli igrači domaće momčadi. William Saliba je u 22. minuti donio prednost "topnicima". Domaća momčad je golovima Goncala Inacija (34) i Paulinha (55) preokretom došla do prednosti od 2-1, ali je u 62. minuti Morita skrenuo loptu u svoju mrežu pa će Arsenal za tjedan dana bilo kakvom pobjedom na svom Emirates stadionu moći izboriti plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solidnu prednost pred svojim navijačima stekli su Bayer Leverkusen i Roma, koji su s identičnih 2-0 pobijedili Ferencvaros, odnosno Real Sociedad."Apotekarima" su pobjedu protiv Mađara donijeli Kerem Demirbay (10) i Edmond Tapsoba (86), dok su strijelci za Romu protiv baskijske momčadi bili Stephan El Shaarawy (13) i Marash Kumbulla (87).

Uzvratne utakmice su na rasporedu za tjedan dana, 16. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo